Мукаддес Налбант и Хасан Азис откриха спортен комплекс в Миладиново

Днес бе открит нов Спортен комплекс към ОУ „Христо Ботев” в село Миладиново, единствен по рода си в региона. Той е плод на находчивостта и предприемчивостта на директора на школото Байрям Юсеин. От бивше изоставено ученическо общежитие, днес то се е превърнало в спортен комплекс с тенис зали, зала за бокс, фитнес зала, зала за тихи игри.
За откриването на новата придобивка в Миладиново пристигна лично заместник-министърът на образованието Мукаддес Налбант, а в тържеството участваха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, началникът на Регионалния инспекторат по образование Сашка Тръпкова, целият образователен екип на общината начело със ресорния заместник-кмет Елисавета Кехайова, един от спонсорите на Спортния комплекс Джевджет Адем.
Най-щастливи от спортното съоръжение бяха разбира се децата, които още преди прерязването на лентата, бяха изпълнили залите му. Преди това гостите на тържеството поднесоха своите поздравления към ученици, учители и родители. Първа го направи заместник-министър Мукаддес Налбант.
„Едно такова успешно училище е възможно да съществува само при взаимодействие на централна и местна изпълнителна власт. И тогава, когато приятелите на училището, учителите и учениците са съпричастни на възпитанието и обучението на нашите деца. Няма значение, че размерът на селото не е като на столицата, няма значение, че размерите на спортната зала не са олимпийски. Важно е наистина, че от такива населени места, от такива училища, от такива спортни зали излизат амбициозни млади хора с олимпийски амбиции. Пожелавам от това училище да излязат такива, които постигат, не само в спорта, но и във всяка област, сериозни успехи.”, каза Мукаддес Налбант.
След заместник-министъра на образованието своите поздравления към ръководството на училището, учителите и учениците отправи и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който в словото си пред присъстващите очерта и активната политика на общината по отношение на образованието, като я определи като приоритет на приоритетите.
„Независимо от това къде се намират - в столицата, в окръжен град или в едно родопско село каквото е Миладиново, децата имат правото на равен достъп до образование. И отговорността на институциите като се започне от родителите, премине се през директора и учителите, общината и кмета, инспектората и се стигне до министъра на образованието, имат отговорността да работят в тази посока детето, което е в София, в Кърджали и което е в Миладиново, да има еднакви условия за развитие. Да имат едни и същи класни стаи, компютри, спортни зали и достъп до интернет. С цялата отговорност на кмет мога спокойно да кажа, че няма училище в общината, в което да не са вложени средства за благоустрояването му, независимо дали тези средства са от общинския, републиканския бюджет или средства по европейски програми”, каза Хасан Азис. Той поздрави директора на училището за отговорното му отношение към децата на Миладиново.
Учениците бяха поздравено и от началника на Регионалния образователен инспекторат Сашка Тръпкова.
От своя страна директорът на ОУ „Христо Ботев” в село Миладиново Байрям Юсеин разказа пред присъстващите на тържеството за пътя на едно селско училище към успеха. Тук през тази година учат 85 деца, но през годините завършилите школото са над 1500. „Ще срещнете дядовци и баби, които изпращат внуците си в училището, бащи и майки, които ги взимат от там, а те също са го завършили навремето, разказа Юсеин. „Откривайки тази зала още веднъж доказваме, че сме едно от водещите училища, не само в община Кърджали, но и в цялата кърджалийска област. Ние сме били, а и сега сме едно елитно средищно училище в област Кърджали”, каза директорът. В потвърждение на думите си той изтъкна и няколко факта, свързани с училището. „То бе първото в региона, в което се въведоха униформи, първото сдобило се с втори компютърен кабинет. Нашето училище беше едно от първите, на което бе извършен генерален ремонт. Не случайно наша гордост е нашият ученически стол, който от 1989 година до днес нито за миг не е спрял своята дейност. Ако една супа в Кърджали струва 2 лева, то един обяд в нашия стол – първо и второ, струва 80 стотинки”, разказа Байрям Юсеин.
Той благодари на кмета на общината инж. Хасан Азис за неоценимата помощ, която оказва за развитие на училището. Благодари и на заместник-министъра на образованието и науката Мукаддес Налбант за отзивчивостта към проблемите на учебното заведение.
А в края на тържеството директорът на ОУ „Христо Ботев” в село Миладиново Байрям Юсеин връчи в знак на благодарност и за принос за издигане на авторитета и престижа на школото плакети и почетни грамоти на заместник-министъра на образованието Мукаддес Налбант, на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и на спонсора на новия Спортния комплекс Джевджет Адем.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини