Учител обогати фонда на библиотеката в Млечино

Учителят по математика и информатика в Професионална гимназия „Хр.Смирненски” в Ардино и общински съветник в местния парламент Алпер Сами дари на библиотеката към читалище „Л.Каравелов” в Млечино учебна литература в областта на компютърните системи.

Читалищната секретарка изрази своята огромна благодарност за благородния жест на ардинския преподавател, както и към всички дарители, които през годините са обогатили фонда на духовното средище с художествена и учебна литература.

Библиотеката в Млечино разполага с над 9000 тома книги. Във фоайето на читалищната сграда е оформен етнографски кът, който привлича интереса на местните хора и гостите на селото. Предметите са събрани от района преди 25-30 години – керамични и медни съдове, везани покривки, носии, кърпи, чергии, годежни дрехи за булка, килими от хасър, които показват майсторлъка на хората от Млечино и околните махали.
В сградата на духовното средище са подредени и картини от Николай Тюркеджиев, Стоян Стоянов. Авторите са използвали за творбите си жителите от селото. Пейзажът на Млечино е оживял в платната на творците. Картините са останали спомен от пленер през 1996 година.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини