Намерени 12 тела от падналия в мурманско езеро хеликоптер

На мястото на катастрофата на вертолета Ми-8, потънал в езеро Мунозеро в Мурманска област, са намерени телата на 12 загинали.
Операциите по издирването продължават, заяви източник от спасителния екип. В него участват повече от 10 водолази, съобщиха ИТАР-ТАСС и БТА.

До момента са разпознати телата на пет от загиналите. Сред тях са заместник-министърът на природните ресурси и екологията на Мурманска област и началникът на общинската администрация на град Кировск.

Вертолет Ми-8 с 18 души на борда (5 членове на екипажа и 13 пътници) падна на 31 май вечерта в езерото Мунозеро. Вертолетът е потънал на 200 метра от брега.

При катастрофата оцеляха двама и в момента са в болница. Спасените са главният лекар на местното предприятие "Гирвас" Валерий Купцов и Александър Степченко от ръководството на Санктпетербургския институт по горско стопанство.

Смята се, че сред пътниците е имало високопоставени чиновници от Мурманска и Ленинградска област, които вероятно са отивали на почивка в района на езерото. Районът е трудно достъпен, като дотам не водят пътища и няма покритие.

Предварителната версия е, че хеликоптерът е станал жертва на неблагоприятните климатични условия. Възможно е те да са провокирали грешка на екипажа, според информиран източник, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини