Депутати гласуваха в Кърджали за евродепутати,пророкуват прииждане на автобуси

Елисавета Кехайова е единствения кандидат за евродепутат от Кърджали

   Депутати от основните парламентарни партии гласуваха днес в Кърджали за кандидатите за евродепутати от своите политически сили. Заедно в 135-та секция във СОУ”П.Р.Славейков” гласуваха отявлените опоненти Милко Багдасаров от БСП и Цвета Караянчева от ГЕРБ. Багдасаров бе със съпругата и сина си. Заради дискова херния той с усилие се качи до третия етаж на школото за да упражни правото си на глас. След като гласува червения депутат заяви, че е пуснал бюлетина за достойното място на България в Европа. Водех се единствено от прагматизма. Искам страната ни да е равнопоставена. Може да го направи само една партия и една личност,която е национален капитал, посочи Багдасаров.Той каза още, че поради липса на качествени хора сред опонентите на неговата политическа сила започва да взема връх евроскептицизмът. Европа в момента е разделена на два лагера. Ние отстояваме желанието на българите да не сме в периферията на Стария континент. Опонентите ни са Европа да бъде на две скорости, подчерта червения депутат. Той каза, че към момента няма сигнали за сериозни нарушения на изборния процес.

Активисти на БСП обаче заявиха ,че в нощта срещу изборния ден са засекли хора на ГЕРБ и БАСТА да лепят плакати и са ги отвели в полицията.

  След Багдасаров гласува Цвета Караянчева. В секцията й се оплакаха от сложния начин на гласуване,  който затруднява и комисия и избиратели.  След като гласува Караянчева заяви, че е пуснала бюлетина за европейското бъдеще на България. Европейският съюз дава средства за България и нашата партия е най отговорна в тяхното разходване. Караянчева също се обяви срещу Европа на две скорости. Ние имаме отбор от професионалисти, който най-добре може да усвоява еврофондовете, заяви още Караянчева. Тя посочи,че битката за Европарламент се отразява на вътрешната обстановка в страната. Още от юни миналата година има съпротива срещу сегашния кабинет.

Караянчева посочи, че има нарушения в изборния ден.Симпатизанти на ДПС от охраната на ПГ”Евридика” агитирали да се гласува с бюлетина №29. В Бял извор,Ардинско ,председател на комисия пускал хора с придружител,които посочвали”правилната”бюлетина.

  Очаквам избирателната активност в края на деня в региона да достигне 46%.Както винаги към 17 часа ще се появят познатите ни автобуси,прогнозира Караянчева.

  Не повече от 40 процента от жителите на общината ще излязат да гласуват,прогнозира кметът на Кърджали Хасан Азис. Той пусна своята бюлетина в 21 секция в СОУ”Йордан Йовков”. В 12 часа, когато той застана пред урната избирателната активност в секцията бе достигнала 20%.

 Европейските избори са важни за европейската идентичност  и за нашия регион конкретно. Имаме възможност да излъчим свой глас в Европа. Наш представител в листата има шанс за Европарламента,заяви градоначалникът.

В същата 21 секция гласува е зам.кмета Елисавета Кехайова, която е №8 в листата на ДПС и единствен кандидат от Кърджали за евродепутат.

 Гласувах за България,за това всички българи да могат да се реализират добре в страната и дори да отидат в чужбина да имат достойни възможности . България заслужава да запази достойно място в голямото европейско семейство, каза Кехайова.Според нея на тези избори личи желанието на българите да живеят добре в собствената си страна.Те гледат от дистанция на ЕС. Затова ние трябва да изберем качествени евродепутати, които да отстояват интересите на нацията,подчерта Кехайова.

Мустафа Ахмед, народен представител от ДПС гласува в секция №62 в кърджалийския квартал „Гледка”.

 Днешните избори са изключително важни за нашата страна.Дадох своя глас за развиваща се, конкурентноспособна и модерна България.За това бъдещето на младите хора да е свързано с тяхната реализация по родните им места, в България.Упражних своя вот, за да имаме европейски права и свободи, европейска толерантност. Бих искал да поздравя и благодаря на представителите на политическите партии за отговорната и толерантна предизборна кампания, на която бяхме свидетели в Кърджалийска област. Всички ние показахме с това си поведение, че сме направили още една крачка в посока Европа.Това заяви след гласуването Мустафа Ахмед.

Кърджали бг вести

Багдасаров пусна за равноправие в Европа
Караянчева е против двете скорости на Европа
Мустафа Ахмед е за толерантност
Хасан Азис иска наш човек в Европарламента
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини