Ресми Мурад направи първа копка за изграждане на нова автогара в Ардино

Кметът на община Ардино Ресми Мурад направи днес първа копка за изграждане на нова автогара в центъра на града със средства по новосъздадената национална публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.
На събитието присъстваха още зам.кметовете на общината Изет Шабан, Наско Кичуков и Неджми Ходжов, управителя на фирмата - изпълнител – „Меаца” ЕООД инж. Фахри Идриз, общински съветници и жители на Ардино.
Основната цел на проекта е постигане на икономически растеж, устойчиво развитие на региона, повишаване на конкурентноспособността на икономиката и създаване на възможност за генериране на заетост и доходи, чрез подобряване на услугите в областта на транспорта. Ще бъде изградена автогара, отговаряща на всички нормативни изисквания. Тя ще включва приемна сграда за обслужване на пътниците и обособена територия за движение и престой на автобусите.
Новата автогара ще разполага с гишета за продажба на билети и за информация; чакалня с отопление и осигурени места за сядане; помещения за приемане и съхраняване на багаж; санитарни помещения; оборудвани с навеси, сектори за тръгване на автобусите. Помещения за офиси и търговски обекти. Сграда ще е достъпна за трудно подвижни хора.
„Настоящият проект е насочен към подобряване на техническата инфраструктура на общината в областта на транспорта. Цели да се намалят негативните тенденции, икономическия и социален упадък и обезлюдяването, наблюдавани в много от селските райони. Чрез увеличаване на броя и качеството на услугите за селската икономика и население проекта ще помогне да се подобрят жизнените условия и да се увеличи привлекателността на района. Предвидената инвестиция е стъпка към преодоляване на различията между селските райони и големите ареали”, заяви кметът Ресми Мурад.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини