Ботевци избират „Личност на годината”

ГПЧЕ „Христо Ботев” се слави, с репутация на училище, в което се набляга на ученето, овладяването на реални знания, приложими в страната и чужбина, както и с възпитаване на учениците в хуманни европейски ценности и разбирания за модерното общество.
За поредна година Ученическият съвет има за цел да разчупи стереотипа и ежедневието на „учещите”, като предложи на своите съученици да изберат изявени личности по честен и демократичен начин - чрез право на вот. С голям интерес от миналата седмица в училището тече гласуването за престижните награди за учениците, доказали се в различни области, обединени от общата идея „Личност на годината”. Категориите, в които Ботевци могат да избират са „Спортист на годината”, „Интелект на годината”, „Талант на годината”, „Социално ангажирана личност на годината” и новия приз „Цялостен принос” - само за учениците от 12 клас. Тази номинация се роди спонтанно чрез идеята, че учениците, които 5 години са част от голямото семейство на Гимназия, са я представяли пред обществеността, защитавали са името й и са помогнали за добрия имидж на училището, заслужават да бъдат отличени както от свои съученици така и от преподавателите. Предложенията за номинациите са направени от всеки клас, а на комисията от ученици, която селектира избраниците, се падна трудната задача, да отличи най- заслужилите в своята област.
Изискванията към номинираните са високи и включват голям брой победи в областта на спорта, членство в неправителствени организации, участие в благотворителни каузи и концерти, както и показани високи резултати на национални и международни конкурси и олимпиади
Организаторите от Ученическия съвет обещават новаторска програма, невиждано аудио - визуално шоу и стилна церемония, която ще се проведе на 20 май в клуб „Аура”. Допускани до събитието на годината ще бъдат единствено възпитаници на Езиковата гимназия.

Кулминацията тепърва предстои...

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини