Методиевци отбелязаха патронния си празник

И тази година за пореден път ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” отбеляза светлата дата на своя патронен празник – 11 май. Тържеството се проведе на 09.05, в което има още един символ, защото делото на братята Кирил и Методий е епохално и е от изключително значение за развитието и разцвета на европейската цивилизация.
По традиция учениците от училището засвидетелстват своята почит и уважение към солунските първоучители.
Сутринта с тържествен караул и поднасяне на венци и цветя пред барелефа на Кирил и Методий в сградата на училището, „отдадоха” чест и хвала на двамата солунски братя”.
С поднасяне на венец и изпълнение на Първия ученически гвардейски отряд на училището участваха в отдаване на почит пред Паметника на руските войни,в чест на 9.май
Празникът продължи в Дома на Културата, където от 10.30 ч. състави, групи, формации и отделни класове от училището изнесоха тържествен концерт. Гости на тържеството бяха представители на Регионален инспекторат на образование то, на Областна администрация, на Общинска администрация, ръководството и колективът на 4ОУ ”Кирил Христов” - Стара Загора, родители и др.
Участниците спечелиха симпатиите на публиката с разнообразните си изпълнения. Учениците пяха на български, руски, английски и немски език. Те презентираха своите артистични умения в танците, рецитала в модерния балет, в изпълнението на български народни песни, в свиренето на музикални инструменти – пиано и цигулка.
Аплодисментите на публиката бе заслужената награда за малките участници,всеки един от които даде своя принос за отбелязването на този вдъхновяващ ден.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини