Нашият Еркан се би мъжки срещу световния №1, спечели овациите на кърджалийци

Сблъсък

Нашето момче Еркан Саид се би мъжки срещу световният шампион и спортист №1 на страната Детелин Далаклиев и издържа целия мач под бурните овации на публиката в зала „Арпезос“. Еркан отнесе два нокдауна. Кръв потече от носа му и се налагаше лекарска намеса. Въпреки това кърджалиецът успя на наколко пъти да изненада своя противник и да инкасира няколко прави удара. Той бе постоянно насърчаван от публиката.

Нашата надежда изтегли тежък жребий и още в първия кръг трябваше да излезе срещу световният първенец. Въпреки това състезателят на „Арда бокс“ не се уплаши. Преди срещата разговаря със своя противник и се снима за спомен.

Двубоят бе най зрелищния от мачовете днес при откриването на държавното лично отборно първенство за мъже втори кръг. Общо 69 състезатели от 27 клуба мерят сили. Те ще се състезават не само за призовите места в своите категории, но и за купа „България“. “Арда бокс“ бе представена само от един състезател .Повечко имаха клубове с традиции като „Левски“- София,“Локомотив“- София и др. Главен съдия на този кръг от шампионата е Сокол Соколов.

Турнирът бе открит от Силвия Денчева,главен експерт към Министерството на младежта и спорта, която отговаря за Кърджалийска област. Тя изрази желанието на публиката да види качествени двубои. Призова състезателите да покажат най-доброто , научено от треньорите.

Боксьорката от „Арда бокс“ Вероника Чакърова приветства състезателите с народна песен.

Георги Кулов

Ръкостискането
Снимка за спомен
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини