Огнеборците от Кърджали са областни първенци по пожароприложен спорт

Областно състезание по пожароприложен спорт се проведе вчера на стадион “Дружба” в Кърджали. В надпреварата се включиха шест отбора от районните служби. Те премериха майсторство в четири дисциплини – изкачване на щурмова стълба, 100-метрова пътека с препятствия, пожарна щафета 4 по 100 метра с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа.
В комплексното класиране първо място зае отборът на РС”ПБЗН”- Кърджали, на второ се класира РС”ПБЗН”- Подкова, а на трето РС”ПБЗН”- Ардино. Наградите - спортни купи и грамоти, връчи Костадин Кутянов, председател на „Спортен клуб по пожароприложен спорт и аварийно-спасителна дейност Кърджали 160” .
В индивидуалното класиране в двубоя /щурмова стълба и 100 м пътека с препятствия/ победител стана пожарникар Валентин Радославов от РС”ПБЗН”- Кърджали, след него се класира гл. пожарникар Ангел Колев от същата служба, а третото място зае пожарникар Александър Моллов от РС”ПБЗН”- Ардино.
Наградите - плакет и медали, връчи комисар Христо Тодоров, началник на ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението”- Кърджали.
За цялостен принос, дългогодишно участие и постигнати добри резултати в пожароприложния спорт с плакет и грамота бе награден пожарникар Стойчо Георгиев РС”ПБЗН”- Кърджали.
Гл. инспектор Сергей Заимов награди пожарникар Георги Димитров от РС”ПБЗН”- Кърджали като най-атрактивен състезател, а пожарникар Александър Моллов от РС”ПБЗН”- Ардино като проспериращ млад състезател.
За принос в организацията и провеждането на състезания по пожароприложен спорт и МПО “Млад огнеборец” беше награден пожарникар Кръстю Кръстев от ОУ”ПБЗН” – Кърджали.
Костадин Кутянов, председател на „Спортен клуб по пожароприложен спорт и аварийно-спасителна дейност-Кърджали 160” и Димитър Николов, член на управителния съвет на клуба, бяха наградени от комисар Христо Тодоров с грамоти за принос в развитието на пожароприложния спорт в областта.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини