Наградиха изявени доброволци и активисти на Кърджалийската червенокръстка организация

По случай 8-ми май, Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец бяха наградени доброволци и активисти на Областната организация на БЧК в Кърджали. Със званието „Заслужил деятел на БЧК” бе удостоен д-р Себахатин Хаджисеид от Ардино. Той получи грамота за дългогодишна активна червенокръстка дейност от областният управител Бисер Николов на церемония, която се проведе в плаващия ресторант „Емона” край кърджалийското село Енчец. Със същото звание бяха удостоени още директорът на Секретариата на ОС на БЧК в Кърджали Жана Николова Чкърова- Шукерска и дългогодишният доброволец от Момчилград Калинка Игнатова.

Д-р Себахатин Хаджисеид е анестезиолог в Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Още от ученическите си години участва активно в дейностите на БЧК и има огромен принос за положителното развитие на организацията. Дългогодишен председател е на ОбС на БЧК в Ардино. Има много отличия за активна червенокръстка дейност. Роден е през 1960 година в Бял извор. Завършил е медицина в Пловдивския университет. Женен. С две деца.

За дългогодишна активна червенокръстка дейност златен медал получиха Мара Радева и д-р Тодор Черкезов. Със званието „Млад отличник на БЧК” бяха наградени Памела Давидова, координатор на клуба на БМЧК в Крумовград,  Антония Панайотова – областен координатор на клубовете на БМЧК  и Ивана Зидарова и Деница Георгиева, доброволци от ГПЧЕ „Хр.Ботев”. Община Кърджали и Областната организация на БЧК в Кърджали бяха удостоени с почетен диплом.

Тази година Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец преминава под мотото „Моята червенокръстка история".

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини