Солени глоби чакат местните партийни водачи за плакатна война по време на евровота

Партиите вече се зареждат с плакати

 Солени глоби чакат лидерите на местните централи на политически партии , ако унищожават или заличават плакати на своите опоненти. Само за това, че са закъснели да отстранят своите предизборни материали в седем дневен срок след гласуването ще броят до 5 бона. Това предвижда новия Изборен кодекс. В Заповед на кмета на Кърджали Хасан Азис изрично се забранява, както плакатната война, така и облепването произволно на града с постери.

Кметът е определил местата, където могат да се поставят плакати. Това са колонадата на читалище „Обединение”, стените на оградата на Основно училище „П.Яворов”, подпорните стени срещу ОКС, срещу пощенския клон 6609 в кв.”Възрожденци”, таблата в градинките и други. За поставяне на необозначени в заповедта места се иска разрешение от главния архитект.

Кметът е възложил контрола върху изпълнението на заповедта на началника на Районно управление „Полиция” в Кърджали и на шефа на отдел „Транспорт,рекламна дейност и общинска контрола” в общинска администрация.

От Асоциацията по туризъм „Перперикон” приканят партиите да се съобразяват със заповедта на кмета. Те дават за пример Комотини, където след избори не остава нито един плакат.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини