Кулинарен конкурс се проведе в Млечино

Най-вкусна се оказа турската баклава, приготвена от Кяние Рюстем
В рамките на традиционния първомайски събор в ардинското село Млечино се проведе кулинарен конкурс съдържащ традиционни местни ястия. В състезанието се включиха 9 дами и един мъж от района. Организатор на проявата бе НЧ „Любен Каравелов”.
4-членно жури с председател шефа на общинския съвет в Ардино Сезгин Байрам определи най-вкусните ястия. Всички оценяващи останаха приятно изненадани от кулинарното майсторство на местните жители. Първа награда получи Кяние Рюстем с приготвената от нея турска баклава. Второ място в конкурса спечели Рахмие Мурталиб с къпана баница. Третото място бе за вкусните сармички на Шенгюл Сабри, приготвени от лозови листа.
Единственият представител на силния пол участвал в конкурса Ахмед Мурталиб получи поощрителна награда. Той бе приготвил баница с кайма.
От вкусните ястия на млечинци опитаха и народният представител инж. Ердинч Хайрула, кандидатът за евродепутат от ДПС Неджми Али, областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, кметът на общината Ресми Мурад. Те заявиха, че са възхитени от кулинарното майсторство на млечинци. Според тях всички участници заслужават награди.
Състезанието бе закрито от читалищната секретарка Мюмине Ахмед, която връчи парични награди на призьорите, осигурени от Елмаз Местан от Кърджали.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини