ОУ „Петър Берон” чества патронния си празник

Ученици и учители изпълниха днес двора на ОУ „Петър Берон”, за да честват патронния празник на училището си, открито на този ден преди 87 години. Официален гост на тържеството бе зам.-кметът на община Момчилград Ерол Мехмед.

Слово по повод празника произнесе директорът на училището Мехмет Неджат. В приветствието си зам.-кметът Ерол Мехмед поздрави възпитаниците на школото, пожелавайки им да не губят любовта си към книгата и да бъдат достойни наследници на своя патрон – първият европеец в българската литература.

„Днес се прекланяме пред един от апостолите на българското слово д-р Петър Берон, чието име с гордост носи вашето училище. Съхранете с чест и достойнство неговия изобретателен дух, преодолявайте трудностите и смело гледайте в бъдещето. Наш дълг и грижа е да ви осигурим най-добрите условия, за да се развивате тук, във вашия втори дом”, пък гласеше част от поздравителния адрес на кмета Акиф Акиф.

Тържеството започна с поднасяне на цветя пред паметника на д-р Петър Берон и поетичен рецитал на възпитаници на школото.Най-изявените ученици бяха наградени с награди и грамоти. След празничната програма ученици, учители и родители си направиха обща снимка пред сградата на училището.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини