Езиковата с две награда на фестивал за авторска драматургия на английски език

Авторската пиеса  на   Езиковата гимназия     “An Unusual Boy” спечели  Наградата за най- добър замисъл и за най- добър английски на провелия се наскоро Фестивал за авторска драматургия на английски език във Велико Търново. Идеята на произведението бе такава,  че  представлението да бъде мобилно, сценичната  реализация да не изисква специално техническо оборудване, както и да има  своя живот и в бъдеще, да се поддържа и играе.

Впечатляващото сценично присъствие на младите актьори  Виктория Миткова Ангелова, Люба Василева Колячева, Дениз Ахмет Чавушлар , Зорница Илиева Запрянова, Назмие Тургай Мустафа, Юсеин Юзджан Мехмедали, Русин Мирославов Николов и Ахмед Мехмед Юсуф им спечели симпатиите не само на журито, публиката и домакините, но и на конкурентите от Казанлък, София, Свиленград, Варна, Силистра.

Заслуга за  брилянтния английски на учениците- театрали има Таня Маровска, преподавател   в   Гимназията, а режисърският принос е на Атанас Атанасов, който  дирижира сценичното поведение и визията на Ботевци.

 Подобни  културни мероприятия  дават  възможност на  учениците да презентират своите знания и умения по чужд език в друг контекст – театрален и чрез изразните средства на изкуството да съчетаят  езикови умения с талант.

Актьорската трупа на ГПЧЕ „Христо Ботев”  се закани догодина да представи 2 свои оригинални пиеси на английски език, в предвид множеството от идеи и възможности, с които  са заобиколени в своето училищно ежедневие.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини