Касапинът от Джебел се страхува да излезе на свобода, вижда спасение в затвора

Мерт Мехмед

Касапинът от Джебел Мерт Шукрия Мехмед не иска да излиза на свобода от следствения арест. Той вижда бъдещето си в затвора. Пред медиите в съда днес той заяви, че в нощта на престъплението бил дрогиран. Въпреки самопризнанията по време на досъдебното производство той твърди днес, че не помни нищо. Пред журналисти осемнадесетгодищшният убиец заяви, че е купил маратонките си и мобилния си телефон от заплата, а не от ограбената му жертва Джейлян Усуф. Мерт сподели, че е очаквал да види майка си в съдебната зала.

Днес Окръжният съд в Кърджали, под председателството на съдия Пламен Александров, определи Мерт Мехмед да остане за постоянно в ареста. Прокурорът Светлозар Лазаров пледира да бъде наложена мярката за неотклонение „задържане под стража“. Държавният обвинител се аргументира с богатото досие на задържания: влязла в сила присъда и пет досъдебни производства. Според Лазаров има опасност Мерт да се укрие и извърши нови престъпления. Прокурорът припомни фактологията около двойното кърваво убиство в Джебел. Той заяви, че за умишлено умъртвяване на повече от едно лице,е дното от които непълнолетно, се предвижда лишаване от свобода от 15 години до доживотен затвор без замяна.

Служебният защитник адвокат Веска Пулева, която е бивш прокурор, също пледира Мерт да остане в ареста, като потвърди, че има опасност той да се укрие или извърши нови престъпления. Тя каза, че все още няма съдебни епикризи и не може да заеме друго становище.

Съгласен съм със задържането ми под стража. Смятам, че то е добро за мен. Съжалявам много за деянието си. Ще се радвам много на смекчена присъда, каза пред съдията убиецът.

За Кърджали бг вести прокурор Лазаров заяви, че очаква до месец и половина съдебните експертизи да бъдат готови. Срокът на внасянето на делото в съда е два месеца. Само той може да го удължи до 6 месеца. Мисля, че това няма да се наложи и до лятната ваканция на съда делето ще бъде внесено, сподели Лазаров.

Съдия Пламен Александров оповести, че определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок. Заради празничните дни то ще се гледа на 8 май.

Георги Кулов


Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
15.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
15.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
15.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
15.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
15.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
15.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
15.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
15.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
15.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
15.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
15.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
15.09.2019
Последни новини