Бизнесмен-гамен се хвали, че купува магистрати, Момчилградският съд го оправдава за обида на полицаи

Момчилградският районен съд оправда кърджалийският бизнесмен В.К.Х.за обида и саморазправа с полицаи. Окръжните магистрати обаче го глобиха с 2000 лева след протест на Районната прокуратура в Момчилград.

  Кърджалиецът В.К.Х. е на тридесет години  и е управител на фирма. Има висше образование. След употреба на алкохол става агресивен. Има участие в две противообществени прояви. Парадира с висшето си образование,както и с това че купува съдии, прокурори и полицаи.

  На 10 март 2013 г. младият бизнесмен запива в дискотека в Кирково. Охраната го извежда рано сутринта навън. Пред дискотеката има полицейски патрул.Пияният кърджалиец иска огънче от полицаите. След това се опитва да влезе отново в дискотеката. Охраната не го допуска. Той се нахвърля на полицейските служители К.В.И;Б.Н.Х;А.С.М.;В.А.М.,И.Ф.И.,Р.Ю.Н. Крещи, псува на майка и ругае. Нарича ги боклуци и тъпанари с основно образование. Налита на свой съученик, като твърди,че му е дал 15 000 лева да стане полицай.” Аз си плащам на когото трябва и съдиите и прокурорите в България не ме закачат”,крещи подсъдимият. Той се обръща към бившия си съученик с думите”Палячо,ще ми вземеш книжката друг път,ще ти я навра в г… ,разбра ли бе глупак!”. Идва братът на бизнесмена.Опитва се да го озапти, но безуспешно. Полицейските служители го закопчават с белезници след опит да ги удари.

Завеждат го в участъка. На следващия ден подсъдимия си вади медицинско, че има кръвонасядания по тялото и лицето.

  Според Окръжният съд в Кърджали В.К.Х е виновен за непристойно поведение , но не и за насилие върху полицейски служители.Поради чисто съдебно минало му налага само глоба от 2000 лева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини