Драма за боклука на Кърджали,КЗК отряза претенциите на „Титан-Клинър”

Техниката на Титан-Клинър остава на склад

  Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на сметосъбиращата фирма „Титан-Клинър”ООД срещу решение 105 от 04.02.2014 г. на кмета на Кърджали Хасан Азис, с което събирането на сметта на Кърджали бе възложено на софийската фирма „Грийн партнърс БКС”.

Процедурата за избор на изпълнител на обществената поръчка „Сметосъбиране,сметоизвозване и поддържане чистотата на местата за обществено ползване в община Кърджали” бе обявена с решение на градоначалника от 22.10.2013 г. За основен критерий бе обявен-икономически най-изгодна оферта. Едно от исканията към участниците бе предоставяне на банкова гаранция за 50 000 лева.Явиха се „Титан- Клинър” ООД и Грийн Партнърс БКС.

„Титан –Клинър”ООД бе отстранена от конкурса заради това, че не е представила финансова гаранция от банкова институция а от хасковската финансова къща „Форуком и компания „ООД. Установени са и по –дребни документални неточности.

Комисията за защита на конкуренцията обяви, че „Титан Клинър”ООД не отговаря на обявените условия и изисквания по ЗОП. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини