Журналисти под прикритие от Англия и България се срещнаха при сделка за продажба на бебе

Преди няколко месеца два журналистически екипа, един от Великобритания, другия на Нова телевизия, се срещнаха под прикритие. Оказа се, че екипът от Англия иска да купи бебе у нас. И двата екипа не подозират, че отсреща стоят журналисти под прикритие, съобщават от Нова телевизия.

Екипът на „Сънди таймс“ пуснал обява, че иска да купи наше бебе. С него обаче се свързала не българска посредничка, а журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова. Така опитът за дискредитиране на страната ни се превърнал в професионален провал на журналистите от Острова.

Джонатан Халвърт и Хайди Блек се представили за съпрузи и само три дни, след като Вероника се свързала с тях, пристигнали в България. Обяснили й, че са заедно от дълги години, но не могат да имат свое дете. Затова решили да дойдат у нас, за да си купят дете. По време на кореспонденцията с англичаните Вероника им казала, че продажбата на деца в България е незаконна, но въпреки това те настояли за среща.

Разследването се оказва най-коментираната тема в британската преса, както и в много други световни медии, които разпространиха инфромация и видео от репортажа на Вероника Димитрова и Рой Хил. Акцентът е, че репортерите под прикритие са били разкрити от екипа на Нова телевизия.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини