Кметът Хасан Азис: С общи усилия да направим Нашия град още по-зелен и по-приветлив

По повод честването на Деня на Земята - 22 април и кампанията „Да почистим България за един ден” на 26 април, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис се обърна към съгражданите си:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

В дните от 7 април до 26 април 2014 година, Община Кърджали за пореден тринадесети път се включва в международната кампания, посветена на честването на Деня на Земята - 22 април и за трети път в кампанията „Да почистим България за един ден” - тази година на 26 април. През годините превърнахме в традиция нашия град да участва и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата. Ние спазваме благородната цел на кампаниите за запазването на природата и се борим с глобалното изменение на климата.

Всяка година Денят на Земята отбелязва годишнината от създаването на съвременното екологично движение през 1970 г. Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над един милиард души и провеждащ се в повече от 192 държави с различни мероприятия, насочени към опазване на планетата Земя. Денят на Земята е ключова възможност за всички нас, хората и институциите да обединим усилията си за създаването на световна „зелена икономика”. Нашите съвместни усилия днес ще бъдат признати от бъдещите поколения като повратна точка. Тази година мотото на кампанията е „Зелени градове”.

Изменението на климата засяга не само природата, а и нашето здраве, всекидневие, икономика и култура. Тенденцията към затопляне на климата не може да бъде спряна, но нашите общи усилия за намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата, могат да забавят този негативен процес, което да предостави на биологичните системи и на човешкото общество повече време за адаптация.

Нашата община за пореден път участва кампаниите и организира различни прояви, под традиционното мото “Кърджали - чист и красив”.

Нека всеки от нас се огледа в обкръжаваща ни среда и с общи усилия направим Нашия град още по-зелен и по-приветлив.

Нека запазим природата чиста!
Каня всички

Кмет на Община Кърджали
Инж. ХАСАН АЗИС

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини