Показват на гости и туристи уникални атракции в Източните Родопи

Мрежата на "Ново­то тракийско злато" в Източните Родопи отваря вратите си за гости и туристи на 26 и 27 април. Българско-холандският про­ект "Новото тра­кийско злато" ще представи резулта­тите от петгодиш­ната си работа с ат­ракции, събития и ту­рове, подготвени спе­циално за този уи­кенд. Целта е през почивните дни пове­че хора да се уверят с очите си какво е пос­тигнато за пет годи­ни работа в този прекрасен район с финансовата подкрепа на Холандската пощенска лотария.

Ще бъдат отворени за посетители двете моделни биоферми - "Дивата ферма" в село Горно поле и фермата в село Тополово, къщи­те "Тепавицата" в село Рабово и "Бакалница "Тракия" в село Поповец. Очаква се голям интерес и към първа­та в България биотаханджийница в село Кондово, към туристи­ческата атракция "Пъ­тят на сиренето" в ивайловградското се­ло Пелевун и много други. Готов да посрещне природолюбителите  и Центърът на лешоя­дите в Маджарово, чиято експозиция наско­ро бе обновена.

Много емоции ще предизвикат у турис­тите и животни, кои­то са върнати успеш­но в природата на Из­точните Родопи - ди­вите коне-тарпани в село Сбор, Крумовградско, и зубрите в ре­зервата "Студен кла­денец". Трябва да се ви­ди и стадото каракачански коне край село Костилково.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини