Актьори от турския театър в Кърджали снимат мащабен филм за Левски

Димо Димов

 Актьори от музикалният театър „Кадрие Лятифова”към Театрално-музикалният център- Кърджали участват в снимането на мащабна филмова продукция за Апостола на Свободата Васил Левски. Изискването е да владеят перфектно турски. На тях са възложени отговорни роли. Епизодична роля е получил и директорът на ТМЦ-Кърджали Димо Димов, научи Кърджали бг вести. Затова Димов си е пуснал хайдушки мустаци. Той играе съдържателя на Къкринското ханче, където е заловен Левски.

Димов обяви също, че създаването на ТМЦ-Кърджали е следствие на няколко-месечните му усилия да убеди ръководството на министерството на културата да подпомогне културните институти в смесените райони. ТМЦ –Кърджали ще обединява с обща администрация драматичният театър, кукленият театър и музикалният театър „Кадрие Лятифова”. Очаква се постановлението за това всеки момент да излезе в Държавен вестник. Ръководството на ТМЦ-Кърджали подготвя устройствен правилник за дейността му. Културният институт ще получава по 40 лева за зрител, което ще позволи по-скъпи постановки,гостуване на знаменити режисьори и актьори. Готвят се два спектакъла със звезди. Предстои привличането и на петима актьори за кукления театър.

В момента актьорите и музикантите от ТКЦ-Кърджали готвят нова постановка, която е насочена към зрители от различните етноси в града.Тя се нарича „Едерлези, Хъдерлез,Гергьовден“.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини