Борисов в Кърджали: Християни и мюсюлмани, поискайте си прошка!

В над 20-минутната си реч пред актива на ГЕРБ в Кърджали тази вечер лидерът на партията Бойко Борисов призова мюсюлманите да се отърсят от страха от ДПС, а заедно с християните да си поискат взаимно прошка, предаде кореспондентът на БГНЕС. Тържественото събрание по случай 7 г. от учредяването на областната организация стартира с уникален плейлист в тази последователност – саундтрак от филма „Кръстникът“, „Тих бял Дунав се вълнува“, химните на България и ЕС, и този на ГЕРБ. Официалните гости – лидерът Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов бяха седнали скромно в средата на пълната зала на Драматичния театър „Димитър Димов“. Охраната на бившия премиер бдеше зорко за всяко мръдване във всички възможни места на големия салон. Стана ясно, че той е под специалния надзор на НСО заради реална заплаха за живота му.

Това е регионът, в който действително витае страхът, констатира Борисов и уточни, че определението „смесен“ не е правилно. „Защото в срещите ми днес тук видях една сплав между християни и мюсюлмани, и мохамедани. Това е единен регион, в който всички разбират, че след етнически конфликт няма силна държава. В това отношение ви свалям шапка, че в този регион успявате да живеете толкова единно“, обърна се той към залата.

Борисов се хвърли в коментари на парламентарните „клюки“, като акцентира на поведението на Волен Сидеров. „А в парламента казват, че ГЕРБ бил в изолация, от кого? Нима не се вижда връзката на Атака с ДПС, че едните уж ходят да протестират пред турския външен министър в София, при положение, че същият този Волен Сидеров държи премиера, при когото отиде този министър. Или отива да протестира в Хасково срещу новия областен управител, а в същото време поддържа премиера, който го е назначил. Вижте колко е елементарно – когато единият говори срещу джамиите, събира вота на националистите, а другият, Лютви Местан, се изживява, че представлява всички мюсюлмани“, каза Борисов от трибуната. Тук той изненадващо подкани присъстващите мюсюлмани да вдигнат ръка и запита: „Защо да се делим по етнически признак? Ние сме партия на всички – на християни, мюсюлмани, мохамедани, арменци, евреи и на всички, които искат да живеят в просперираща държава“, наелектризира той залата.

Бившият премиер се впусна да обяснява как целият му живот е минал като добър полицай, поради което на поредни избори хората гласували за ГЕРБ. Тези правят такива компромати, че удрят по най-силното ни качество, натърти бившият главен секретар на МВР. Той припомни съвместната операция „Лунна светлина“, проведена с американската ДЕА и боливийската прокуратура, заловила 5,2 тона кокаин – за България в картофено пюре и за Испания. „По времето на моето главно секретарство в МВР България беше на 7-о място по заловени амфетамини и съм награден с всички полицейски ордени на всички големи държави в света – от САЩ до Италия, от Франция до Германия, от ФБР до Сикрет сървиз, от всички! По време на нашето управление всички големи директори от света идваха в България – на Европол 4 пъти, на ФБР, на ЦРУ двама поред, на Сикрет сървиз…Как ще стоя аз в Белия дом до камината с Обама, ако има и един милиметър съмнение в мен? Щеше ли канцлерът на Германия Меркел да ме посреща с армията и духовата музика в Берлин или Саркози – във Версай? Ако нямах най-високия орден на френската полиция, най-високия Червен кръст на испанската… И тези негодници си позволяват да ми маскарят името! Простака трябва да го убиеш с мълчание“, заключи Борисов.

Аз съм от 15 г. само началник – главен секретар, кмет, премиер, слагал съм хиляди подписи, все нещо щяха да намерят, продължи автопортрета си политикът.

Той нападна журналистите, анализаторите, червените социолози и политолози, които 10 дни говорели за заверата му с Георги Първанов. „Водя над 15 дела, самият факт, че не се явяват и пращат адвокати означава, че са наясно с изговорените лъжи. 10 дни говориха , че сме се срещали с Първанов и обясняваха за заверата. А накрая излезе, че такава няма. Всеки ден компромат!“, обобщи Борисов.

Той отново се върна на етническата тема и увери, че докато християни и мюсюлмани са единни, конфликтите по етнически модел не могат да объркат държавата, и заподозря сценарий. „Беше голяма игра това – докато Хюсеин Хафъзов говореше в парламента, пратиха агитките да трошат уж съда, а една друга партия прати да чупят джамията. Правим църкви и джамии, всеки се моли и после всички заедно на работа. Само с помощи и дългове не става, трябва работа. А този прекрасен регион има за туризъм – фантазия, за животновъдство – фантазия, красоти природни и работливи хора“, посочи Борисов.

После той призова „утре всеки да поиска прошка“. „Използвам случая да поискам и аз прошка за моите кадрови грешки, направил съм ги, повтарям, над 2 000 души трябваше да назначим, от тях 4-5 зрънца може и да е имало. Ето вижте столетницата и 25-годишната партия ДПС какви кадри предлагат за по една нощ“, аргументира се експремиерът.

„Всичко останало, което е против нас, е зависимо от някого. На ГЕРБ няма кой да й дърпа конците като партия. Само вие можете да ме свалите, като не дойдете до урните, тогава се топим и заминаваме. Прошка утре, поискайте си я християни и мюсюлмани, бъдете единни“, призова Бойко Борисов в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини