Цветанов в Кърджали: „Окотопод” бе изключително сложно дело

Делото „Октопод“ беше изключително сложно. Това каза при посещението си в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод прекратеното дело „Октопод”, цитиран от Фокус.„Знаете, че прокуратурата изгради една стратегия за реализирането на това дело и знаете, че то беше отделено от така наречения за вид престъпление в едно дело, а другите, които бяха по-сложни и с финансови отношения, да бъде в по-голямото мегадело, за което вие говорите в момента. Разбира се, че всичко, което е било необходимо да бъде направено от страна на МВР и ДАНС, работеше много активно в това дело. Всичко това са указания, които са давани от прокуратурата. Знаете, че тя е господар в държавното обвинение и в тази връзка аз не смятам, че трябва под някаква форма да търсим някакъв провал”, каза още Цветан Цветанов.

„Ако има такъв, мисля, че прокуратурата е тази, която трябва да даде отговор, защото знаете, че всичко, което се извършва като процесуално-следствени действия и всичко, което се внася като обвинителен акт или като градене на една правна конструкция, всичко това минава през призмата на това как възприема прокуратурата и как смята да реализира едно производство”, допълни още Цветан Цветанов.

Попитан как ще коментира, че и Делян Пеевски говори също така него за задкулисие и как се отнася към това проговаряне от страна на един човек, с когото е имал по-специални контакти, Цветан Цветанов каза: „Не, нямал съм никакви по-специални контакти. Ако съм имал по-специални контакти, може би, трябваше да ходя някъде другаде, както е практика в дейността на точно това задкулисие. Смятам, че когато един министър или представител на една институция, неговите срещи трябва да бъдат публични, неговите срещи трябва да бъдат възможност за всеки един, който пожелае да се срещне с министъра или с който и да е друг представител на институция, да го направи в съответната институция”.

„Имал възможност да провеждам много срещи както в българския парламент, когато съм отивал на парламентарен контрол, така също и който е пожелал да дойде в министерството да се срещне с мен, по същия начин да проведат такива срещи”, заяви Цветан Цветанов.

Източник: http://www.trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини