Караянчева: 80% от назначенията на директорски места в екоинспекциите в цялата страна са кадри на ДПС

80% от назначенията на директорски места в екоинспекциите в цялата страна са кадри на ДПС. За съжаление, за тези 8 месеца има изключително много подмяна на експерти и кадри, от които зависи качественото усвояване на европейски средства. Това каза за Агенция „Фокус” депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. По тази причина много хора, особено земеделските стопани ще търпят санкции, когато дойде време да им се изплащат средствата. Същото е и в басейнови дирекции – хора, които дори нямат необходимото образование. По този начин държавната администрация няма да бъде в услуга на хората, а само на партийните централи, обясни Караянчева.
„Тази комисия я провеждаме за първи път тази година. Три месеца не е намери време да заседава и сега изведнъж изскочиха някакви документи от квартирата на един от депутатите. Тези документи нямат автентичен подпис и печат. Всеки може да напише няколко документа и да каже, че това са определени таблици за кадруване – абсолютно несъстоятелни доказателства. Целта на тази комисия се оказва, единствено и само,за да покаже едни бройки, за да се измести фокуса на обществото, да може да се говори за някакво кадруване, като съответно се направи така, че да не се говори за нищо, което се случва през последните 8 месеца”, обясни Караянчева. Както г-н Ерменков каза, че искали да извлекат някакви поуки от това, което се е случило, последните няколко месеца правят точно обратното и върви кадрово партизиране на всички нива на държавната администрация, заяви депутатът от ГЕРБ. По думите й - в момента се махат кадри, продължават да се уволняват, да се принуждават да напускат хора- професионалисти, които нямат нищо общо с ГЕРБ. Техният грях е, че са работили по времето на ГЕРБ, посочи Караянчева. 
„В тази комисия не знам до къде ще стигнат изводите и заключенията, но за мен е ясно едно, че тя няма да има някакво отражение или пък, каквото и решение да излезе от заседанието на тази комисия като заключение, то няма да бъде използвано, за да се предотврати, каквото и да е, защото сме свидетели на това, което се случва”, каза още депутатът.

Източник: фокус

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини