Превзеха радиото, телевизията и пощата в Киев, започва мащабна антитерористична операция

Участниците в "Евромайдана" са завзели срадата на държавното радио и телевизия (Гостелерадио), разположено недалеч от Майдана Незалежности, съобщава "РБК-Украина".

Там ще бъде място за нощувка и медицински пункт на протестиращите, заявил един от актовистите пред медията.

Съобщава се и за завземането на консерваторията и зданието на Главпочтамта - главното управление на пощите. По информация на УНН, там се е разположил щабът на национал-радикалното обединение "Правый сектор".

Местното издание "Взгляд" съобщава, че митингуващите за превзели и няколко кафетерии на Крещатик и са организирали оперативни щабове в тях. На някои от заведенията са сложени надписи: "Записване в рядовете на самоотбраната".

Завземането на сградите на различни институции се възобнови вчера, 18 февруари.

В няколко региона на Украйна започна завземане на областните администрации. Опозицията иска оставки на губернаторите, назначени от президента Виктор Янукович.

Междувременно спецслужбите поеха отговорността за стрелбата по участници в митинга на 19 февруари край управлението в град Хмелницки.

Привечер стана ясно, че в Украйна започва мащабна антитерористична операция. Официалното заявление на шефа на спец службите Александр Якименко е публикувано на сайта на СБУ.

В операцията ще бъдат включени министерствата на вътрешните работи, на отбраната, гранични войски, централните и местни органи на властта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини