Мадуро нареди експулсирането на трима американски консулски служители


Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи снощи, че е наредил да бъдат експулсирани трима консулски служители на Съединените щати, защото се срещнали с протестиращи студенти, предадоха световните агенции.
В реч по телевизията Мадуро обвини Съединените щати, че помагат на опозицията, която се опитва да свали неговото социалистическо правителство, посочва Асошиейтед прес.

Освен това президентът каза, че представител на Държавния департамент на САЩ се обадил по телефона на посланика на Венецуела в Организацията на американските държави във Вашингтон и предупредил, че евентуален арест на опозиционния водач Леополдо Лопес ще има негативни международни последици за правителството му.
Мадуро заяви, че няма да търпи заплахи срещу суверенитета на Венецуела, добавя АП.
Той не каза кои са изгонените служители, но обяви, че външният министър по-късно ще съобщи повече подробности.
"Наредих на външния министър да обяви за персона нон грата и да експулсира трима американски консулски служители в посолството на САЩ. Да ходят да заговорничат във Вашингтон!", каза президентът, цитиран от Франс прес. "Група служители ходеха в университетите. Наблюдавахме срещите им в частни университети в продължение на два месеца", каза Мадуро, цитиран от Ройтерс.  

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини