16 °C

Поп и мюфтия благословиха прекия път за Маказа,пожелаха шофьорите да четат божите напътствия в сайта им

Поп и мюфтия благословиха пътя

Енорийският свещеник на Кърджали отец Петър и районният мюфтия Бейхан Мехмед благословиха новият пряк път свързващ Кърджали с ГКПП Маказа. Трасето  е от спирка Джебел до село Подкова.

  Бихме желали да бъдем последните, от които пътуващите по този път имат нужда. Много карат с бясна скорост по новите пътища. Пожелаваме натези, които пътуват по това шосе да не стигат до нас.  Призоваваме ги да спазват знаците.Това е път на комшулука. Нека четат напътствия в Гугъл на сайта ни с районния мюфтия Бейхан Мехмед, заяви енорийският свещеник отец Петър.Той благослови новият път на гръцки.

Неговият колега районният мюфтия Бейхан Мехмед отправи молитва към Всевишния. Той подчерта,че с отец Петър цяла нощ са се молили да няма произшествия на новия път. Това шосе ще ни свързва със съседите и това е чудесно, отбеляза божия служител.

   Пътят бе открит тържествено от министъра на регионалното развитие и благоустройството Даниела Терзиева. Тя поля вода от менче за да върви на шофьорите и опита от пита с мед. Вече няма да режем лентички, като Бойко Борисов,поясни червеният депутат Милко Багдасаров.

Терзиева посочи, че новият участък е от 24 км. Осъществена е мечтата от десетилетия за връзка на Кърджали с южните съседи. Това ще позволи развитието на бизнеса в пограничните райони. Проектирането започна през 2006 г. и строителите си свършиха работата,за което им благодаря, каза министър Терзиева.

  Зам.-министърът на транспорта Петър Киров отбеляза , че денят е щастлив за всички, които искат по добри връзки с южните ни съседи. Ще продължим да ползваме средства от кохезионния фонд на Европейският съюз за изграждане на пътища. До сега са усвоени 890 млн.лв.от оперативна програма „Транспорт”, каза още министърът.

  Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков посочи, че са изградени 24 км.нов път и 8 км са рехабилитирани. Има 6 мостови съоръжения и 9 кръстовища. Шосето е изчислено за текущ трафик от 3600 автомобила за денонощие.

  Кметът на Кърджали Хасан Азис заяви за медиите,че пътят винаги означава развитие. Шосето свързва хората. Все повече съседи ще идват в Кърджали. В града има все повече реклами на гръцки. И при съседите ни има реклами и менюта на български, отбеляза градоначалника. Той изрази надежда в развитието на туризма и посочи,че примамка за съседите ни ще бъде Перперикон.

  На откриването присъства областният управител Бисер Николов,депутати,кметове на общини, и изпълнителния секретар на област Източна Македония и Тракия Константинос Кацемидос.

Георги Кулов

Министър Терзиева поля менче с вода
Кметът Хасан Азис си взе от питата
Васил Байданов и първите радетели за отваряне на път през Маказа
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
От срещите си с хора, които обичате, ще черпите енергия и нови идеи. Тревогите ще отстъпят и ще получите пълен контрол върху ситуацията около вас. На повечето от вас съдбата изпраща добри дарове, ще влезете в нов дом и ще получите попътен вятър за напиращите у вас идеи. Отдайте заслуженото на партньора си, голяма част от удобствата в живота си дължите на него.
23 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви приятен ден днес. Подхождате спокойно към всичко, което се случва около вас и това е наистина една добра стратегия. Помагате на свой близък човек да се справи с нещо, което го вълнува. Стойте далеч от каквито и да било пререкания днес, защото те няма да помогнат за постигането на онова, към което се стремите. Приемате покана за вечерта.
23 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате навика да действате прибързано, но днес ще трябва добре да обмислите решението си. Преценете добре всички страни на проблема и изберете онова, което най-добре отговаря на интересите ви в момента. Погрижете се за предстоящи изпити, защото могат да се окажат решаващи кариерата ви.
23 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предложения, които очаквате ще предизвикат активността ви днес. Ще работите разумно и без излишен риск ще изберете най-доброто за себе си. Любов изпълва сърцето ви и ви кара да мечтаете за хубави дни. Много от вас ги имат, при другите те предстоят, но не предизвиквайте събитията.
23 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Вашата амбициозна натура и желанието ви на всяка цена да сте първи може да ви създаде главоболия. Бъдете толерантни и отстъпете на по-добрия първите позиции. Във връзка с това може да изпитате финансови и служебни притеснения. За това пък емоционалния ви живот ще ви донесе много радост. Интимните ви копнежи също ще бъдат напълно удовлетворени.
23 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да донесе неочаквано развитие на въпрос, който отдавна ви интересува. Ще научите новина, която силно ще ви развълнува и ще подобри настроението ви. Споделете радостта си с близък човек. Не бъдете странични наблюдатели, включете се активно в суматохата около вас, и това ще ви изпълни с енергия.
23 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви няма да е от най-спокойните, но се опитайте да намирате най-доброто решение във всяка ситуация. Не гледайте с тревога на промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Ако споделите притесненията си с близък човек ще ви стане по-леко на душата.
23 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще продължите работата по текущите си задачи, но ако те ви натоварват прекалено, не пренасяйте раздразнението си в къщи. Очакваните финанси няма да се забавят и дано ви помогнат да решите належащите си нужди. Не пренебрегвайте простичките неща в живота си, те ви доближават до истината, която понякога ви се изплъзва.
23 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Объркани сте емоционално. Колебаете се накъде да поемете в интимния си живот. Вслушайте се в сърцето си, изяснете собствените си чувства, за да избегнете разочарованието.
23 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се притеснявайте да проявите своята прямота и да бъдете директни при деловите си контакти. Точно това е разковничето към успеха ви днес. Не се отказвайте, ако околните открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Времето ще ги убеди в правотата ви. Но това съвсем не означава, че вие трябва да сте агресивни, напротив.
23 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще дадете предимство на деловите си ангажименти, като личния ви живот ще остане на втори план. Не се бавете, а действайте за да оползотворите възможностите, които ще ви се дадат. Стойте над човешката завист и недоброжелателност, не се хабете напразно. Общ проект няма да ви донесе очакваните резултати.
23 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С обичайните занимания и рутинни задачи ще преминете през днешния ден. По-вълнуващи може да са запознанството ви с човек, от когото да получите ценна информация. За някои тя има отношение към личните им предпочитания, за други – към обща работа или бизнес. Използвайте я за целите на интересите си, като поддържате и духовната връзка помежду ви.
23 апр 2021
Последни новини