Ресторант на върха на света

На това приказно място, предлагащо безброй кулинарни изкушения е снимана съществена част от сцените за един от филмите за Джеймс Бонд през далечната 1969г.

Ресторант „Пиц Глория“ е разположен буквално върху връх Шилторн в Бернезе Оберланд, Швейцария. Във филма легандарният агент прекарва много време на това място, което е някакъв изследователски център.

Интересен факт е, че култовата продукция помага финансово да бъде завършен този уникален въртящ се ресторант. Естествено той не е уникален с това, че се върти, защото има много такива места по света, а по-скоро с крайно успешно избраната локация. Гледката тук е невероятна. Холивудската продукция е подпомогнала финансово не само изграждането на самия ресторант, но и на хеликоптерната площадка към него.

Мястото е атрактивно не само с връзката си с Джеймс Бонд, но и с факта, че местността е снабдена с най-дългата лифтова база в Алпите, а гледките сред околната природа спират дъха. Целогодишно тази територия е много красива, но все пак когато споменем за Алпите и въобще за планини повечето хора го свързват именно със снега.

От търговаската зала  на ресторанта клиентите могат да се насладят на спиращите дъха с красотата си над 200 планински върхове, които могат да се разгледат докато спокойно си похапвате и пийвате, защото това е първият в света въртящ се ресторант, който е разположен на подобно място.

Капацитетът тук е от 400 седящи места, които са разположени на две подвижни платформи, захранвани от соларни панели. Клиентите могат да се насладят на гледката от всяка маса. Легендарното мартини на тайния агент може да бъде опитано на бара, който естествено носи неговото име. За най-ревностните фенове се предлага и закуската на Джеймс Бонд в интервала между 08:00-11:00 часа сутринта.  

В околността можете да отседнете в два от най-добрите хотели (предполага се, че лоши такива няма), а именно „Юнг Фрау Мюрен“ и „Швайцерхоф“. За останалото просто трябва да се отпуснете и да се насладите на зимното приключение на живота си.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини