Снегопочистващите фирми посрещнаха зимата подготвени

„Доволен съм от работата на фирмите ангажирани със снегопочистването в община Кърджали. През последните два дни те действаха адекватно и бързо се справиха с привеждането на участъците, за които отговарят, в добро състояние, въпреки влошените зимни условия в резултат на снеговалежа на 26 и 27 януари”. Това заяви зам.-кметът на община Кърджали Юсеин Ахмед. Днес той лично се е включил в обхода на мобилната група от служители от отдел “Транспорт, рекламна дейност и общинска контрола” в по-малките населени места на общината. Вчера групата е извършила цялостен оглед на пътната обстановка в града и кварталите, като своевременно е подавала обективна информация за пропуски в работата на снегопочистващите фирми.
Зам.-кметът Юсеин Ахмед съобщи, че за почистването на централната градска част и кварталите “Байкал”, “Студен кладенец” и “Боровец” ,“ОЧБ” ЕООД гр. Кърджали е използвала всичките осем снегопочистващи машини. След спиране на снеговалежа вчера са били опесъчени главните булеварди и улици в града, с изключение на по-малки стръмни улици в кв. “Байкал”. Към 10,00 часа вчера е приключило опесъчаването на двата моста, и кварталите от другата фирма “Пътно поддържане” ЕООД, която почиства и кварталите “Горна гледка”, “Веселчане” и “Възрожденци”, както и село Прилепци.
В рамките на четвъртокласната пътна мрежа на община Кърджали са ангажирани 11 бр. снегопочистващи фирми с общо 32 специализирани машини.
Не са отчетени сериозни слабости в тяхната работа. Няколко са получените сигнали за недостатъчно опесъчаване на участъците: пункта на КАТ до с.Чилик и с.Сипей до махала Осил. След своевременно реагиране от страна на община Кърджали същите участъци са били допълнително опесъчени, съобщи още зам.-кметът Юсеин Ахмед.
Той допълни, че към момента има налични количества пясък и сол. Още през ноември е извършена доставка на пясък по селата и в базите на двете фирми.Съответно 600 кубика по кметства и 500 в базите на фирмите. „Около 150 кубика вече са разходвани, но с наличните се надявам да успеем да се справим до края на зимата”, заяви Юсеин Ахмед. Наличните количества сол са около 3 тона.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини