17 °C

Снегопочистващите фирми посрещнаха зимата подготвени

„Доволен съм от работата на фирмите ангажирани със снегопочистването в община Кърджали. През последните два дни те действаха адекватно и бързо се справиха с привеждането на участъците, за които отговарят, в добро състояние, въпреки влошените зимни условия в резултат на снеговалежа на 26 и 27 януари”. Това заяви зам.-кметът на община Кърджали Юсеин Ахмед. Днес той лично се е включил в обхода на мобилната група от служители от отдел “Транспорт, рекламна дейност и общинска контрола” в по-малките населени места на общината. Вчера групата е извършила цялостен оглед на пътната обстановка в града и кварталите, като своевременно е подавала обективна информация за пропуски в работата на снегопочистващите фирми.
Зам.-кметът Юсеин Ахмед съобщи, че за почистването на централната градска част и кварталите “Байкал”, “Студен кладенец” и “Боровец” ,“ОЧБ” ЕООД гр. Кърджали е използвала всичките осем снегопочистващи машини. След спиране на снеговалежа вчера са били опесъчени главните булеварди и улици в града, с изключение на по-малки стръмни улици в кв. “Байкал”. Към 10,00 часа вчера е приключило опесъчаването на двата моста, и кварталите от другата фирма “Пътно поддържане” ЕООД, която почиства и кварталите “Горна гледка”, “Веселчане” и “Възрожденци”, както и село Прилепци.
В рамките на четвъртокласната пътна мрежа на община Кърджали са ангажирани 11 бр. снегопочистващи фирми с общо 32 специализирани машини.
Не са отчетени сериозни слабости в тяхната работа. Няколко са получените сигнали за недостатъчно опесъчаване на участъците: пункта на КАТ до с.Чилик и с.Сипей до махала Осил. След своевременно реагиране от страна на община Кърджали същите участъци са били допълнително опесъчени, съобщи още зам.-кметът Юсеин Ахмед.
Той допълни, че към момента има налични количества пясък и сол. Още през ноември е извършена доставка на пясък по селата и в базите на двете фирми.Съответно 600 кубика по кметства и 500 в базите на фирмите. „Около 150 кубика вече са разходвани, но с наличните се надявам да успеем да се справим до края на зимата”, заяви Юсеин Ахмед. Наличните количества сол са около 3 тона.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 23.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
От срещите си с хора, които обичате, ще черпите енергия и нови идеи. Тревогите ще отстъпят и ще получите пълен контрол върху ситуацията около вас. На повечето от вас съдбата изпраща добри дарове, ще влезете в нов дом и ще получите попътен вятър за напиращите у вас идеи. Отдайте заслуженото на партньора си, голяма част от удобствата в живота си дължите на него.
23 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви приятен ден днес. Подхождате спокойно към всичко, което се случва около вас и това е наистина една добра стратегия. Помагате на свой близък човек да се справи с нещо, което го вълнува. Стойте далеч от каквито и да било пререкания днес, защото те няма да помогнат за постигането на онова, към което се стремите. Приемате покана за вечерта.
23 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате навика да действате прибързано, но днес ще трябва добре да обмислите решението си. Преценете добре всички страни на проблема и изберете онова, което най-добре отговаря на интересите ви в момента. Погрижете се за предстоящи изпити, защото могат да се окажат решаващи кариерата ви.
23 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предложения, които очаквате ще предизвикат активността ви днес. Ще работите разумно и без излишен риск ще изберете най-доброто за себе си. Любов изпълва сърцето ви и ви кара да мечтаете за хубави дни. Много от вас ги имат, при другите те предстоят, но не предизвиквайте събитията.
23 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Вашата амбициозна натура и желанието ви на всяка цена да сте първи може да ви създаде главоболия. Бъдете толерантни и отстъпете на по-добрия първите позиции. Във връзка с това може да изпитате финансови и служебни притеснения. За това пък емоционалния ви живот ще ви донесе много радост. Интимните ви копнежи също ще бъдат напълно удовлетворени.
23 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да донесе неочаквано развитие на въпрос, който отдавна ви интересува. Ще научите новина, която силно ще ви развълнува и ще подобри настроението ви. Споделете радостта си с близък човек. Не бъдете странични наблюдатели, включете се активно в суматохата около вас, и това ще ви изпълни с енергия.
23 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви няма да е от най-спокойните, но се опитайте да намирате най-доброто решение във всяка ситуация. Не гледайте с тревога на промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Ако споделите притесненията си с близък човек ще ви стане по-леко на душата.
23 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще продължите работата по текущите си задачи, но ако те ви натоварват прекалено, не пренасяйте раздразнението си в къщи. Очакваните финанси няма да се забавят и дано ви помогнат да решите належащите си нужди. Не пренебрегвайте простичките неща в живота си, те ви доближават до истината, която понякога ви се изплъзва.
23 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Объркани сте емоционално. Колебаете се накъде да поемете в интимния си живот. Вслушайте се в сърцето си, изяснете собствените си чувства, за да избегнете разочарованието.
23 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се притеснявайте да проявите своята прямота и да бъдете директни при деловите си контакти. Точно това е разковничето към успеха ви днес. Не се отказвайте, ако околните открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Времето ще ги убеди в правотата ви. Но това съвсем не означава, че вие трябва да сте агресивни, напротив.
23 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще дадете предимство на деловите си ангажименти, като личния ви живот ще остане на втори план. Не се бавете, а действайте за да оползотворите възможностите, които ще ви се дадат. Стойте над човешката завист и недоброжелателност, не се хабете напразно. Общ проект няма да ви донесе очакваните резултати.
23 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С обичайните занимания и рутинни задачи ще преминете през днешния ден. По-вълнуващи може да са запознанството ви с човек, от когото да получите ценна информация. За някои тя има отношение към личните им предпочитания, за други – към обща работа или бизнес. Използвайте я за целите на интересите си, като поддържате и духовната връзка помежду ви.
23 апр 2021
Последни новини