Деца от Кърджали се включиха в движението „100 национални обекта на България"

Изследователски отряд „Малката Ахрида -2" ще опазва природните богатства на Източните Родопи.

15 ученици от пети и шести клас, участници в Модул „Туризъм" положиха специална клетва да обичат страстно своята родина, да опазват нейните природни богатства и помагат за нейното възстановяване.Учениците подадоха и молби за членство в БТС и бъдат включени в движението „100 национални обекта на България".

На специална церемония директорката на училището Зюмбюл Камбер връчи членските книжки на младите природолюбители и гарантира съдействие за оборудването на отряда. Ръководителите на отряда Елена Топалова и Себат Мехмед запознаха учениците с възможностите за участие в VІІ –я Национален ученически туристически събор „Да приобщим децата към туризма", който се провежда ежегодно през юни в Кърджали.

Природо-изследователският отряд "Малката Ахрида" е създаден преди десет години в СОУ "Св. Климент Охридски" в Кърджали от педагога и турист Елена Топалова. През учебната 2008/2009 г.се запазва малка група на отряда в същото училище, но по- късно основният му състав се формира в ОУ"Св.Св. Кирил и Методий".

„Със своята природо-изследователска и природозащитна дейност отряд „Малката Ахрида" се утвърди като предпочитана извънкласна форма - място за задоволяване на разностранните интереси, осмисляне и разнообразяване свободното време на много ученици", коментира Елена Топалова. През годините отрядът е отличаван с много награди за международни, национални и регионални постижения в областта на туризма.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини