Община Дългопол обяви бедствено положение, Във Варна затвориха летището, пристнището и училищата

Между 30 и 50 см е снежната покривка във Варна, като основните улици и буледарди са почистени, съобщи „Фокус”. Община Дългопол обяви бедствено положение.

Непочистени остават второстепенните улици. Не работи светофарната уредба на кръстовището на булевардите „Цар Освободител” и „Васил Левски”.

Силният вятър и навяванията създават затруднения в трафика в районите Владиславово и Младост. На места има образувани преспи. Автобусите на градския транспорт се движат с известно закъснение. Непочистени са тротоарите и спирките.

Пристанище Варна е затворено. Летището също е затворено за снегопочистване. Оттам съобщават ,че подобрение на метеорологичната обстановка се очаква не по-рано от 14 часа.

Община Дългопол засега е единствената община във Варненска област,която е обявила бедствено положение. Кметът Маринка Иванова уточни, че бедственото положение е оповестено късно снощи. Цялата техника за почистване в общината е по уличната и по пътната мрежа, посочи Иванова.

В общината е имало и заседнали автомобили. Почти всички пътни артерии в общината са затворени за движение. Изолирани са селата Медовец и Поляците. Учебните занятия са спрени във всички училища.

40 снегорина продължават да разчистват пътищата във Варненско. Пътят Добрич - Варна е затворен заради снегонавявания. 

Заради тежките зимни условия днес е неучебен ден във Варна.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини