Вериги магазини мамят с трикове кърджалийци, илюзия е че купуваме прясно месо

Всевъзможни трикове използват търговските вериги от хипермаркети за да пробутат на кърджалийци замразено месо , внос от чужбина за прясно. Основният доставчик е Германия. Веригата на по-заможните внася месото в кашони от по 20 кг., а тази на народа в тарелки. Месото от големите разфасовки се транжира и се продава като прясно по време на промоциите. Трик е предлагането на овкусени меса, които просто са престояли повече от необходимото.

Трикове правят и местните кланици, които работят с някои от хипермаркетите. Те инжектират специални вещества, които трябва да направят месото по-трайно. Обикновено прясното месо издържа 3-4 дни, а консервантите удължават трайността почти двойно. Инжектираните химикали позволяват месото да стои червено и сочно. В същност месото от прясно заклано животно леко сивее, разкриват тайната вещи в бранша.

За да подсилят илюзията веригите използват специални витрини с червен спектър на лампите за да изглежда месото прясно.

Шефката на веригата на народа заяви цинично“Българите не желаят добра храна,а евтина храна“.Софийските гробари в отговор обявиха своята констатация“От химия в телата,покойниците не се разлагат“.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини