В Ардино завърши общинският етап на ученическите игри по шахмат

Шахматистите на Професионалната гимназия „Хр.Смирненски” спечелиха Общинския кръг на Ученическите игри в Ардино във възрастовата група от осми до десети клас. Във финалната среща възпитаниците на учителя по физическо възпитание и спорт Азис Мурад завършиха наравно 2:2 с връстниците си от СОУ „Васил Левски”, но бяха обявени за краен победител, поради това, че по правило имат победа на първа дъска.

С този успех отборът на Професионална гимназия „Хр.Смирненски” се класира за Областния кръг на Ученическите игри, където ще се срещнат всички училищни състави - общински първенци. Победителите играха в състав: Онур Чауш, Орхан Осман, Серкант Ахмед и Неше Мустафа.

За пореден път интересът към най-древната игра от училищата на територията на общината бе ниска. В надпреварата взеха участие само представителите на двете училища от град Ардино. Нито един отбор от селата не пожела да участва в състезанието. В съставите бяха включени по три момчета и едно момиче. Главен съдия на турнира бе Йорданка Колева.

Във възрастовата група 5-7 клас шахматистите на СОУ „Васил Левски” бяха обявени за победители без игра, тъй като бяха единственият отбор изявил желание да се включи в общинското състезание.

Традиционните Общински ученически турнири са част от вътрешния спортен календар и имат за цел да обогатят заниманията в свободното време на децата и младежите, както и да популяризират традиционни за Ардино спортни дисциплини.
Организатор на проявата е Община Ардино и ОДК.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини