Зам.-кметът Ерол Мехмед посети АГ отделението в Момчилград

Зам.-кметът на община Момчилград Ерол Мехмед посети днес Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” по случай 21 януари – Ден на родилната помощ, или известен още като Бабинден. От името на ръководството на общината екипът на АГ получи букет, торта и подаръци. Медиците не скриха задоволството си от добрия диалог и водената здравна политика за финансовото заздравяване на лечебното заведение.

Кметът Акиф Акиф поднесе своите благодарности към акушерите и гинеколозите в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев. „Несъмнено изминалата 2013 година ни зарадва особено много, защото сбъднахме една обща мечта, превърната в реалност – в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” проплакаха 123 бебета. След трудни времена, в изключително тежко финансово състояние, с общи усилия лечебното заведение, се превърна в майчин дом за пациенти от съседни общини и региона. Обнадежден съм в светлото бъдеще на общинската ни болница, която тепърва ще развие своя потенциал с реализирането на редица проекти. От името на община Момчилград и нейните жители, и лично от мое име Ви благодаря за Вашата отдаденост и загриженост!”, гласи част от поздравителния адрес на градоначалника.

По инициатива на община Момчилград  e открита дарителска сметка за закупуване на ново оборудване на здравното заведение. От АГ заявиха, че със събраните средства ще бъде модернизирана родилната зала. Очакванията на акушерите са МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” да се превърне предпочитано място за раждане в региона. В родилното отделение постъпват да раждат пациенти от съседни общини като Джебел, Кирково, включително от Смолян и Златоград.

През февруари община Момчилград ще стартира изпълнението на проект за енергийна ефективност на лечебното заведение, като ще бъдат поставени слънчеви колектори. Предвижда се подмяна на дървената дограма на основната сграда с PVC стъклопакет, както и топлоизолиране на външните стени.

Проектът е одобрен за финансиране от Национален доверителен екофонд (НДЕФ). Общата му  стойност е 801 608.22 лв. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е в размер на  681 366.99 (85%), финасирането от общината  -  120 241.23 (15%).

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини