Министър Терзиева реже лентата на прекия път за Маказа на 3 февруари

На 3 февруари министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще открие прекия път за Маказа от спирка Джебел до Подкова. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на парламентарната комисия по регионално развитие Димчо Михалевски. Ще припомним,че пътят бе готов в края на октомври 2013. Според народният представител от Кърджалийския многомандатен район Милко Багдасаров изцяло технически проблеми с изготвянето на документацията са забавили пускането на съоръжението в експлоатация. Кърджали бг вести научи ,че до края на седмицата предстои подписването на акт 15 за да може да се използва пътя. Благодарение на усилията на Багдасаров в ход са процедурите по Закона за устройство на териториите за сключване на договори за поддържане на новия участък и за зимното му почистване.

Новия участък съкращава пътя спирка Джебел-Подкова с 9,7 км. Разстоянието се изминава с около 20 минути по-бързо. Така разстоянието до Бяло море ще се сведе до час и половина. До Комотини пътят ще ни отвежда за час. Други преимущества са по високата средна скорост, избягването на населени места,безопасност и комфорт на пътуването.

Строител на изцяло новия път е ДЗЗД”Кърджали-Подкова”. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Инфраструктура-Магистрални пътища”. Авторският надзор на рехабилитацията се извършва от „Виаплан”ЕОД, а на новото строителство от „Рутекс” ООД.

Шофьори които успяха да преминат по новото трасе споделят, че пътят е чудесен. Те се надяват,че с него няма да има проблеми, както с отсечката „Подкова –Маказа” градена от турският консорциум „Киска-Туран” или както с рехабилитираното трасе „Кърджали-Спирка Джебел”, ремонтирано от „Интегрирани пътни системи” ООД.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини