На 20 януари трябва да сте облечени цветно

Следващият понеделник (20 януари) облечете ярки дрехи, за да преборите депресията на най-лошия ден от годината.

Третият понеделник през януари е обявен за най-депресиращия ден от годината за всички британци. За това помага лошото време, увеличените дългове след празниците, лошият хранителен режим и други вредни навици.

Социологическо проучване показва, че въпреки препоръките на специалистите всеки пети британец казва, че няма да облече цветни дрехи, защото не е професионално. Много по-вероятно е жените да послушат съветите на психолозите и да се облекат ярко. 36% биха го направили в сравнение с 24 на сто от представителите на силния пол.

Експертите смятат, че схващането, че тъмните дрехи говорят за професионализъм е заблуда. "Очевидно имаме нужда от промяна на културата на работното място", смята д-р Лаура Дейвидсън от Центъра за психични изследвания във Великобритания.

Следващият понеделник си има и официално название - т.н. "син понеделник". Той цели да насърчи дискусия за психичното здраве на хората и как те могат да преборят стереотипите. "Просто призоваваме да носите цветни дрехи в най-сивия ден от годината", каза ученият.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини