Подготвят първото за 2014г. заседание на Общински съвет Кърджали

От вчера започнаха работа членовете на Постоянните комисии в подготовка за първото за 2014 година заседание на Общински съвет Кърджали.
Преди обяд членовете на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм” разгледаха предложения от община Кърджали план за комплексни мерки за оптимизиране на работата по обслужване на посетителите на Археологически комплекс „Перперикон. В него са включени 17 дейности с определени срокове и отговорници. Първата от тях предвижда подписване на Договор между Община Кърджали и Регионален исторически музей – гр. Кърджали за управление на Археологически комплекс „Перперикон”. Предложението на общината ще бъде разгледано и от ПК по „Бюджет и финанси” на 20 януари. Становищата на двете комисии ще бъдат огласени на заседанието на Общински съвет на 23 този месец, когато трябва да бъде гласуван плана.
Днес следобед заседават членовете на ПК по „Образование, култура и вероизповедания” и ПК по „Екология и европейски проекти”. Членовете на втората ще разглеждат две предложения за даване на съгласие за кандидатстване с проекти по проект „Красива България 2014” и по Оперативна програма „Административен капацитет”. 
Комисията ще разгледа и материалите, свързани с кандидатстване от страна на община Кърджали с проект за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от ПУДОС към Министерството на околната среда и водите за изпълнение на проект „Водоснабдяване Черешица-Мост, I,II и III етап”.
Две комисии се събират утре - тези по „Устройство на територията” и по „Законност и обществен ред”. За 20 януари са насрочени заседанията на останалите четири постоянни комисии - по „Икономическа политика”, „Бюджет и финанси”, „Земеделие” и „Здравеопазване и социални дейности”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини