Делото срещу обвинените за грабежа на трезора в Кърджали тръгва до месец

Брифинг за медиите

До края на месеца делото срещу обвинените в обир на обществения трезор в Кърджали ще влезе в съда.В момента има 36 тома събрани материали срещу четирима от задържаните за грабежа лица.В момента те са под домашен арест.За лидер на престъпната група се сочи криминалнопроявен жител на Перник с прякор Пуйката.Сред неговите сподвижници са хора с цветущи прякори като Циката,Синбад,Мегера. Всеки ден на техните защитници ще се предявават по два тома.Това каза за медиите окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров.Той очаква сериозна битка в съда, но подчерта ,че ще иска тежки осъдителни присъди.

Лазаров съобщи също,че е готова и експертизата на видеозаписите на обира на клона “Уникредит-Булбанк” в Кърджали.Прегледан е голям по обем видеоматериал,за да се засекат евентуалните огледи на извършителите преди акцията им.Има досъдебно производство ,но не се очаква бързо приключване.

“Навъртяха “се много оперативно интересни лица,които подозираме за обира..Работи се по няколко престъпни групи.Все още нямаме пряка оперативна информация за извършителите на обира в банката,допълни шефът на МВР в Кърджали комисар Валери Баранов.

Ще припомним,че ударът срещу “Уникредит-Булбанк” е вторият след обира на “Сибанк” през 1999 г.Той остана неразкрит от полицията.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини