Удължиха сроковете на проектите за безплатна обществена трапезария и лични асистенти

Община Момчилград ще продължи да предоставя социални услуги по проектите „Подадена ръка” и „Подкрепа за достоен живот”. Градоначалникът Акиф Акиф подписа договор за удължаване продължителността на услугата „Обществена трапезария”. Тя се реализира по проект „Подадена ръка” и стартира преди 6 месеца, като обхваща 70 души от общината. В рамките на изпълнението те получават безплатна храна. Менюто включва супа, основно ястие и хляб. Услугата се удължава с 4 месеца до края на април 2014 година.

До края на август 2014 г. е удължена продължителността на социалната услуга, която се предоставя по проект „Подкрепа за достоен живот”, изпълняван от Агенция за социално подпомагане. По проекта 74 лични асистенти полагат грижи за лица в най-тежко здравословно състояние. В следващия етап ще бъдат назначени още 11 лични асистенти, които ще предоставят социални услуги в дома на потребителя.

Община Момчилград разчита изключително много на социални проекти в подкрепа на хора в затруднено и в неравностойно положение.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини