Община Черноочене с най-много спечелени европроекти на глава от населението

Община Черноочене получи приз за община с най-много спечелени проекти на глава от населението през 2013 година. Плакетът беше връчен от екип на предаването „Национален календар“ на телевизия „Европа“ на кмета Айдън Осман. Според инициаторите на наградата тя е признание за ефективно управление и изключителни успехи в развитието на общината.

„Заслугата за признанието е на цялата администрация и не на последно място на населението, което засвидетелства своята подкрепа на инициативите ни. Всяко едно признание, което получаваме ни дава стимул и сили, въпреки трудностите да продължи напред, каза Айдън Осман.

През 2013 година Община Черноочене спечели европейски проекти за над 10 милиона лева. По схема „Подкрепа за дребно мащабни мерки за предотвратяване на наводнения в малки общини“ от ОП „Регионално развитие“ беше покрит участък от дерето в Черноочене. По фонд „Козлодуй“ е подобрена енергийната ефективност на ЦДГ „Знаме на мира“ в общинския център. По същата мярка с друг проект старите улични лампи ще се сменят с нови енергоспестяващи. По Програмата за развитие на селските райони вече е реконструиран общинския спортен комплекс /стадиона/ и са изградени центрове за свободно време в селата Бели вир, Паничково, Комунига, Габрово, Лясково, Даскалово, Дядовско, Житница, Минзухар, Пряпорец и Петелово. Започна и реализацията на проект за паркоустройство и благоустройство на нови зелени площи и реконструкция на съществуващ парк в с. Черноочене. Спечелен е и проект за рехабилитация на пътя с. Комунига – с. Женда и с. Безводно. Заданието предвижда обновяване на над23 километрапът . Очаква се с реализирането на проекта да се даде тласък в развитието на туризма. Женда и Безводно през последните години се утвърждават като дестинация сред любителите на природата и мегалитните паметници.

Отличията на ТВ „Европа” се присъждат на кметове на общини от цялата страна за тринадесети пореден път. Няколко екипа на телевизията през цялата година обикалят общините, запознават се с проектите и следят тяхната реализация. В края на годината общините отличници се награждават, а телевизията заснема специален филм за всички общини намерили място в престижната класация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини