Търговец на тютюн:Политиците умишлено разиграват тютюнопроизводителите

Хасан Тахиров

Политици умишлено заблуждават тютюнопроизводителите,водени от лични интереси или в услуга на частни фирми. Независимо от политическите си цветове те манипулират тютюнджиите. Една от причините е лобирането в интерес на компаниите, търгуващи с тютюн. Има и политици,които притежават на склад,залежаващо зелено злато. Те искат да го пласират. Това заяви за Кърджали бг вести кърджалиецът с шведски паспорт Хасан Тахиров. Той търгува по Интернет с ненарязан тютюн, като го изнася за скандинавските страни. Търсенето там е голямо и интересът на скандинавците към ароматните тютюни от Източните Родопи е траен.
Според Хасан Тахиров единствената възможност да не бъде ограбван труда на тютюнопроизводителите е те да се обединят в кооперации и директно да излязат на външните пазари. Само тогава те ще могат да печелят достойно от своя труд. Тахиров даде пример със своята фирма. Той продава килограм тютюн за 15 евро в Швеция.Там прекупвачите го търгуват за 63,75 евро. Мераклии да закупят има много.Скандинавците са болни на тема пушене на качак.

Само в България ненарязаният тютюн се облага с акциз. Той е суровина и не би следвало държавата да го облага с налог, твърди Хасан Тахиров.

Тахиров посочи, че в Европа тютюна се използва за изготвянето на лекарства. Дори се експериментират медикаменти за борба със СПИН. Извличаната от тютюна никотинова вода пък се прилага в пръскането срещу вредителите. С нея се унищожават въшки по животни и растения. Убиват се опасни вредители като т.нар.”Охлюви на смъртта”.

Шведите в момента садят в градинките тютюн вместо цветя, за да ги предпазват от вредители.

Тази кампания се подкрепя от природозащитниците , които са срещу използването на химически отрови.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.04.2021

Последни новини