Таксиджии и пощальони прилагат индиански прийоми в търсенето на адреси в Кърджали, табели няма

Общината постави табели на възлови кръстовища,но те са недостатъчни

Къщата с шестте телевизора, жълтата кооперация зад „Меаца”, кооперацията с водните легла.Това са ориентирите на монтажниците от фирмите за интернет и кабелна телевизия в Кърджали. Те приличат на индианска екзотика в градска среда. По тези обекти хората, които правят съпричастни кърджалийци с глобалното интернет общество издирват адресите им. Още по отчайващо е положението на таксиметровите шофьори. Те дълго търсят табелите с наименованието на улиците.Късмет е, ако улучат и номер на някоя сграда. По него започват да броят ,докато стигнат до търсеният адрес.

Кошмарът за пощенските раздавачи е още по- голям.За обикновения гражданин диренето на адрес в Кърджали е „Мисията невъзможна”.

Повечето табели и номера на сгради в Кърджали са от времето на социализма. Преди две години общината проведе търг за фирма изпълнител на нови табели. Наименования на улиците бяха поставени на възлови кръстовища в централната част на града и в кв.”Възрожденци”. С това приключи кампанията.

Липсват средства да продължим поставянето на табели, но това е временно. В момента сме в затруднено положение, но ще продължим договора с фирмата- изпълнител,каза за Кърджали бг вести шефът на транспортния отдел на общинска администрация Орхан Кадиров. Той каза, че в момента приоритет са пътните знаци в града, които са в окаяно състояние. Предстои тяхната подмяна,след което ще се подменят табелите с имена на улици и номера на сгради.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини