5 партии влизат в парламента. Преглед на печата

"Стандарт": 5 партии влизат в парламента

5 партии влизат в парламента, ако изборите са днес. Това показва последното проучване на Института за модерна политика. Място в пленарната зала анкетираните отреждат на БСП (21,2%), ГЕРБ (21%), "България без цензура" (5%), ДПС и Руформаторския блок с по (4,8%). Бъдещата партия на Николай Бареков получава 5 процента одобрение заедно с ВМРО и Земеделския народен съюз, според последното проучване за обществено-политическите нагласи на института. И става трета политическа сила след хората на Сергей Станишев и Бойко Борисов. Тествана поотделно, "България без цензура" получава 3,5 процента и е с шанс за самостоятелно влизане в парламента. Публично заявеният политически съюз на движението на Николай Бареков с ВМРО и Земеделския народен съюз е първата политическа извънпарламентарна сила, се казва в анализа на Института за модерна политика.

„24 Часа": Борисов предвижда трима зам.-председатели на ГЕРБ

Много е важно през февруари да променим Устава на партията, да увеличим броя на заместник-председателите, да вкараме нови хора в Изпълнителната комисия, да я разпределим като тежест и ресори и от там насетне решенията вече ще бъдат обявявани не като на лидера или кой какво казал, а това, което Изпълнителната комисия взима като решения, обясни Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".
„Искам Изпълнителната комисия и заместник-председателите така да бъдат избрани, че това да са хора с обществено доверие, хора, които тежат на мястото си. И когато се съберем, да се взима така решението, че след това партията да го изпълнява и да знае, че това е колективно, правилно взето решение, след необходимите разисквания и дебати, а не еднолично или решение на няколко души", заяви Борисов.

„Труд": Сидеров: Около Варадеро няма скандал, дълго събирах пари за Куба

Около Варадеро няма драма и скандал. Всички национални медии станахте функции на един жълт сайт. Вие, медиите, сте първата власт, а не четвъртата. Аз за това настоявам всички журналисти да декларират доходите си. Това заяви пред бТВ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Така и не стана ясно какво скандално има в тези снимки. Не знам кой е правил тази снимка. Тя не е на фокус, не се разбира нищо и няма автор. Може и да е от Варадеро, може и да не е.
Естествено, че бях на море в Куба. Това е островна държава и е много глупаво да не отидеш на плаж. Пътуването е платено с мои лични средства. Събирал съм ги много време. Аз се възхищавам на Куба още от дете, разкри Сидеров.

„Стандарт": Връщат откуп от €157 000

Банковата сметка на "Утре за всеки" беше посочена от похитителите на Камелия за превод на откупа, след като неправителствената организация рекламираше дейността си по борба с рака на гърдата по телевизията. По нелепа случайност от рак на гърдата се разболя самата Камелия Бончева, спасена с парите за "Утре за всеки". По-късно тя почина.
От фондацията не отричаха, че Бончев е дарил парите. След като Камелия бе пусната на свобода от "Наглите", от "Утре за всеки" заявиха, че биха върнали парите само при "форсмажорни обстоятелства" - от земетресение до промяна в законодателството.
Фондацията обаче оспорваше, че е направил това под натиск. Ключов момент за решаване на делото бе, че всички съдебни инстанции приеха, че дарението е направено на 29 юли 2008 г., а не на следващия ден, часове след освобождаването на Камелия.

„Дума": Митрополит Йоан: Църквата се захваща и със социалните проблеми

В нелекия делник църквата трябва да се грижи за бедни, социално слаби, за объркани души. Това заяви вчера в Добрич новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. С посещението си в Добрич той приключи обиколката си из епархията. Църквите в региона са живи, обобщи той делото на предишния митрополит Кирил.
Според него, когато има големи християнски празници, се провокират скандали за църквата, и той не го одобрява. "Преди да критикуват църквата, да погледнат себе си и тогава да говорят", каза още митрополитът.
Варненският митрополит смята, че църквата по места трябва да работи в тясна връзка с общините за проблемите на социално слабите и на хората, загубили пътя. Той уточни, че става дума за обсъждане на социални програми, за насърчаване на приютите и неделните училища към църквите и други.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини