Елфи и Снежанки омагьосаха кърджалийци с благотворителен коледен базар за болни деца

Областният управител пазарува подараци от благотворителния базар

Над двадесет щанда със сувенири,картички,сурвачки и лакомства изпълниха фоайето на Дома на културата в Кърджали.Ученици от почти всички школа  в областта откликнаха на призива на областният управител Бисер Николов да участват в благотворителен базар,средствата, от който да отидат в помощ на болни  деца от областта.Фоайето се оказа тясно да побере всички кърджалийци,които искаха да дадат своята лепта за здравето на болните деца.Елфи и дори една Снежанка бяха застанали зад щандовете и предлагаха на посетителите направеното от техните съученици.

  Областният управител Бисер Николов благодари на медиите за разгласата и на кърджалийци,които се отзоваха на неговата инициатива.Той посочи,че всички училища от областта са се включили в базара.Непрекъснато постъпват и дарения по сметка.Тя ще бъде закрита след 10 януари.За постъпилите средства ще бъде даден публичен отчет.Те ще отидат преди всичко за покриване на пътни разходи на болните деца до здравните заведения в столицата,посочи губернаторът.Постъпилите средства от базара също ще влязат в сметката,като всеки щанд се отчита поотделно.

Областният управител закупи сурвачки и ги подари на малката Анастасия.Заместникът му Муса Юсуф пък напазарува два пирографирани портрета на Левски, които връчи на колегата си Назми Мюмюн и на губернатора.Те му върнаха жеста като взеха за него от щанда на строителния техникум макет на Статуята на Свободата.

Със събраните от базара средства ще бъдат подкрепени семействата  на 3-годишния Мехмед и 11-месечния Божидар от община Кърджали, 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград и дете със сърдечно заболяване. 

3-годишното дете от кърджалийско село е със заболяване, известно като стъклени кости. 11-месечното момченце е с транплантиран черен дроб. 22-годишният момчилградчанин Кирил Къров е с травма на гръбначния мозък, причинена при  скок от скала като ученик.

Благотворителната кампания се провежда за поредна година под патронажа на областния управител на Кърджали.

Сметката, по която се набират дарения е на организацията на тампилиерите. Тя ще бъде използвана само за целите на кампанията.

Първа инвестиционна банка – клон Кърджали

Титуляр – ОРТЙ – ВЕЛИК ПРИОРАТ БЪЛГАРИЯ

IBAN – BG05FINV91501216048975

Банков код – FINVBGSF

Кърджали бг вести

Бисер Николов дари сурвачка на малката Анастасия
Муса Юсуф със Статуята на Свободата
Бившият областен управител Иванка Таушанова също подкрепи инициативата
Снежанка и елфи предлагаха надежда
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини