Подписаха се нови два договори към Стратегията за местно развитие в Ардино

Председателят на Управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел „Местна инициативна група (МИГ) – Ардино” Изет Шабан подписа поредните  два тристранни договори за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1,,Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.
Ползвател на помощта по публичната мярка 321 „Основни услуги за икономиката и населението в селските райони” от Стратегия за местно развитие е община Ардино. Стойността на проекта „Подобряване на средата за предоставяне на културни услуги в НЧ „Родопска искра 1921” - Ардино е 108 434.91лв. и предвижда повишаване на качеството на културните услуги, предоставени на населението в града и общината.

Проектното предложение включва ремонт на залата и сцената на духовното средище,  част от санитарния възел към залата и претърсване на покривната конструкция, както и закупуване на озвучителна техника.

Проектът „ Изграждане на склад-магазин за безалкохолни напитки, бира и офиси” е по частната мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”. Стойността на проекта е 118 507.83 лв., като одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 82 955.48 лв. Има за цел да създаде база за търговия на едро и дребно и да осигури добри условия за развитие на дейността на фирмата-изпълнител „Панорама-2000” ООД с управител Евгин Мехмед. Проектът ще допринесе за разширяване и подобряване на маркетинга на фирмата, както и за подобряване на качеството на работа по екологично и икономически устойчив начин, основан на продуктово и пазарно разнообразие.

Продължителността на проектите е 12 месеца.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини