Дупка от един милион лева в хазната на общината за лихви и съдебни разходи

Един милион лева дължи общината до 30 септември 2013 г. за лихви за просрочени плащания и съдебни такси заради дела с фирми, които си търсят парите за извършена дейност. Сумата за лихвите е 220 169 лв., а за съдебните разходи 774 210 лева. Това обяви кметът Хасан Азис по повод питане на общинския съветник от ГЕРБ Огнян Иванов на днешната сесия на местния парламент.

Това е огромна сума, голяма дупка в бюджета, която наложи актуализация. Кметът трябваше да съобщи на съветниците за тези разходи, заяви Огнян Иванов.

Кметът обяви, че дължимите лихви и съдебни такси са по дела на местни фирми, на които общината не е успяла да се разплати поради политиката на кабинета “Борисов”. Една от тях е “Графит Комерс”. Имаше привилегировани общини без дългове и такива, които задлъжняха повече към фирмите. Това бе съзнателно провеждана политика.Страната задлъжня, задлъжняхме и ние, каза още градоначалникът. Той подчерта, че общинска администрация е предприела действия да си събере борчовете от фирмите и юридическите лица и ще продължи да се разплаща с бизнеса.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини