180 000 лева е похарчила община Кърджали за командировки тази година, най-много е пътувал кметът

Хасан Азис

180 бона е похарчила община Кърджали за командировъчни разходи до 30 септември 2013 г. От тях 57 442 лв. са за пътувания зад граница, а 121 462 лева в страната. Командировъчните са за кметския екип, общински служители,съветници,кметове на населени места. Най-много са пътували кметът Хасан Азис и председателят на местния парламент Раиф Мустафа. Това обяви на заседание на общинския съвет днес кметът Хасан Азис по повод питане на групата съветници от ГЕРБ.

Председателят на герберите Илия Илиев заяви, че в условията на криза, такива разходи са недопустими. Той каза, че съветниците не са пътували за разлика от администрацията и поиска отчет какъв е резултата от командировките.

Раиф Мустафа каза, че за всяко задгранично пътуване има доклад, който може да се види.

Градоначалникът заяви, че част от парите са похарчени за пътувания до София от служителите на администрацията, за да дават обяснения по стотиците проверки извършвани от предишния кабинет на дейността на общината. Другите са за семинари, работни срещи и обучения по оперативните програми, резултатът от които е видим. Що се отнася до повечето пътувания в чужбина, те са били за сметка на приемащата страна,подчерта Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини