Ремонтът на магистралния водопровод на Кърджали продължава,слабо налягане по високите етажи

Възможно е по високите етажи на жилищните сгради в град Кърджали да се усеща разлика в налягането на питейната вода от 22.00 часа до 6.00 часа сутринта. Налягането ще е по-ниско през нощта, за да се предотврати авария до приключване на реконструкцията на довеждащия водопровод по ул. „Климент Охридски”, съобщи инж. Кера Василева, управител на ВиК – Кърджали.

Очаква се строителните работи да бъдат завършени няколко дни преди Коледа. 211м от стария водопровод ще бъдат подменени. Средствата са предоставени от Министерството на регионалното развитие по искане на областния управител на Кърджали Бисер Николов.

Моля хората да ни извинят за неудобствата. Подмяната на участъка е неотложна, тъй като водопроводът можеше да аварира всеки момент и да останем без питейна вода за дълъг период от време. Благодаря на министър Десислава Терзиева за разбирането. Една аварийна ситуация можеше да провокира свлачищни процеси, да създаде риск за пътя Кърджали – с. Енчец ”, коментира Бисер Николов.

В момента до компрометирания 211–метров участък от магистралния водопровод на Кърджали е изграден байпас, чрез който се подава питейна вода по вътрешната водопроводна мрежа. От ВиК ще съобщят точно кога ще приключи реконструкцията. В момента на приключването ще бъде спряна питейната вода за един ден, за да бъде включен в мрежата новият участък по ул. „Климент Охридски”.

Проблемите, които създава старият участък на довеждащия водопровод, са известни от няколко години. Реконструкцията е била част от обект „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на гр. Кърджали – ІІ етап” по договор № 255 от 8 октомври 2008г. с възложител Министерството на регионалното развитие и благоустройството. През август 2009г. финансирането на обекта е прекратено с писмо на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и е последвало спиране на строителството с акт №10 от 24 август 2009г.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини