Изселници инвестират в България,нещат българи,нямали професионален ценз

Ръководството на дружеството

Облекчено издаване на визи за турски и специалисти и работници,които са ангажирани от турски предприемачи за техни обекти и предприятия у нас поискаха от Дружеството на румелийските бизнесмени и индустриалци.Според тях голямата част от работниците в България не отговарят на професионалния ценз и те предпочитат да си водят кадри от Турция.Затрудненията с визите затрудняват инвестициите в България ,включително и в Кърджалийско.Организацията е поставила въпросът пред българските власти ,но за сега отговор няма.

  Дружеството на румелийските бизнесмени и индустриалци съществува от 7 години.В него членуват 150 бизнесмени с корени от всички балкански страни,но най много са тези от България.Сред тях е и легендарната деветка на родния ни футбол Мюмюн Кашмеров и неговата съпруга Найме.

  Членове са направили няколко големи инвестиции в България.Те не крият,че има и друг проблем-голямата корупция.Искането от хората на властта на комисиони за откриването на бизнес се е превърнало в епидемия.

  Дружеството се занимава с благотворителност,включително и в нашата страна.Предимно това е раздаване на месо по Курбан Байрама и ашуре.

  Дружеството има и 12 културно-просветни организации,които издържа.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини