Областна управа и Община работят за обходния път и промишлена зона

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна днес със зам.-областните управители Назми Мюмюн и Муса Сеидахмед. "Искрено сме благодарни, че кметът ни връща визитата.Ние бяхме на среща в общината , сега той идва тук при нас, за да обсъдим важни въпроси за града  и местното население. По този начин показваме,че наложеният от предишната областна администрация конфронтационен модел е вече минало.”, посочи зам.-областният управител Назми Мюмюн.Той поздрави градоначалника за усилията му да привлече инвестиции в града при скорошните му срещи с посланиците на САЩ, Германия, Индонезия, Турция, Корея в Кърджали. „Рестартирането на икономиката в областта е трудно осъществимо без чуждестранни инвестиции и откриване на нови работни места, в този смисъл съм искрено впечатлен от вашите инициативи за отварянето на Кърджали към държави и от други континенти”, каза Н.Мюмюн.

Както гражданите, така и ние като областна администрация оценяме находчивостта Ви и сме впечатлени от спечелените и реализиращи се от общината мащабни инфраструктурни проекти в Кърджали, каза по време на срещата с инж.Азис зам.-областният управител Муса Сеидахмед.” Похвални са усилията ви като кмет за привличане на нови инвеститори, тъй като това е един от начините да се спре миграцията от населените места и да се създадат условия за реализиране на младежите на територията на общината.  Ако успеем да задържим младите хора,  от това ще спечелим всички.След като диалогът между местна и централна власт е възстановен, логично е с всеобщи усилия да постигнем  успешни резултати в тази насока”, подчерта М.Сеидахмед.

По време на срещата бяха коментирани като  общи приоритети  на община Кърджали и областна адиминистрация  осигуряването на финансови  ресурси  за обходния път, за промишлената зона, за изграждане на нов мост от кв.”Възрожденци” към Крайно село, за подобряване състоянието на междуселските пътища. Ще се обединят усилията и за търсене на повече средства от Националния бюджет за 2014г., който включва около 500 млн.лв. инвестиционни разходи за общините,  като в това отношение ще се търси и подкрепата и съдействието на народните представители от БСП и ДПС от нашата област.

Според инж.Азис подобни работни срещи  осигуряват синхрон в работата между двете институции, от който печеливши ще са единствено жителите на общината.След  възстановяване на диалога между община и област и срещи с областния управител Бисер Николов вече е факт първия „размразен”  със съвместни усилия проект –ремонт на магистралния водопровод, който беше стопиран от предишното правителство, посочи кметът. Той изрази надежда, че  съвместните усилия на община, област, народни представители от региона и представители в централната изпълнителна власт могат да  помогнат за подобряване живота на хората от нашата община и работата в тази насока не трябва да спира.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини